Foto:
Foto:


Glas je literarni prvenec slikarja Aleksija Kobala. V razvojnem romanu spremljamo Klesjo, ustvarjalca podob in glasbe, ki razmišlja, kako urediti »projektor z razmetanim saržerjem diapozitivov«. Spomin se prepleta z izkušnjo, vsakdanjik s skrajnostmi. Za tiste, ki so mislili, da je doba iskanja samega sebe v turbokapitalističnem obračunu čista izguba, pomeni Kobalov prozni prvenec, napisan v poetičnem jeziku, z obilico nanašanj na objekte kulturne in popkulturne zgodovine, vse do Alana Forda, preizkušnjo trdnosti njihovih stališč.
Aleksij Kobal (1962) je eden najbolj priznanih slovenskih slikarjev srednje generacije. Za likovno udejstvovanje je prejel več priznanj in nagrad. Leta 1986 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pri profesorju Janezu Berniku. Podiplomski študij iz slikarstva je zaključil leta 1993 pri profesorici Metki Krašovec. Živi in dela v Ljubljani, kot svobodni umetnik.
Vabljene in vabljeni!
Vstopnine ni.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Mirjana Predojevič
mirjanap@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla.