Novice uporabnikov
()

Dodaj v

Areas of Conflu(X)ence – Območja stekanja, razstava

Izbor iz Sibia in Luksemburga - Evropski prestolnici kulture 2007
4. april 2008 ob 17:52
MMC RTV SLO

Kustosinja: Tincuta Heinzel Parv
Umetniki: Florian Grond & Gabriele Engelhardt &Thomas Kienzl, Filipe Jensen & Nuno Costa, Claudia Robles, Scenocosme (Gregory Lasserre in Anaïs met den Ancxt), Effie Wu

Kustosinja romunskega rodu Tincuta Heinzel Parv je izvedla več mednarodnih projektov, nazadnje – skupaj s Quentinom Drouetom - Areas of Conflu(X)ence – Območja stekanja, ki je povezal dve evropski prestolnici kulture (EPK) v letu 2007, Luksemburg in Sibiu v Romuniji ter se navezal tudi na bodoče. Osredotoča se na digitalno ustvarjanje in seznanja širšo javnost s posebnostmi tega umetniškega pristopa ter z raznimi praksami, ki jih le ta poudarja.

Evropski umetniki na temo "pokrajine" raziskujejo različne načine razumevanja, ki jih ponujajo novi mediji in digitalne tehnologije, s poudarkom na delih ter napravah, ki razvijajo interaktiven odnos med večimi oddaljenimi kraji. Umetnost želi biti točka stekanja med raznimi področji – fizičnimi točkami, kar so urbane sredine, razstavni prostori in dela ter seveda ustvarjalci in ostali udeleženci ter med internetno mrežo kot virtualno in globalno platjo. V Mariboru bomo predstavili izbor z razstave Areas of conflu(X)ence (Sibiu/Luksemburg 2007).

Več na: http://www.kibla.org

Novico je napisal uporabnik kibla

Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo