Foto:
Foto:


Cameron Bobro (1967, Santa Barbara, ZDA) Študiral klasično petje (basso profondo). Študiral skladanje pod mentorstvom dr. Johna Clarka (Santa Barbara), etnomuzikologijo pod mentorstvom Louja Harrisona, klasično kitaro pod mentorstvom Guya Cantwella, ritmično kitaro in uglaševanje pod mentorstvom Andyja Santane (Capitola, Kalifornija). Študiral tehnologijo zvoka pod mentorstvom Davea Gibsona (Capitola, Kalifornija). Med študijem klasične glasbe je pel v različnih avantgardnih rock skupinah v Južni Kaliforniji (Bogman, Anvil). Izvajal je Mozarta (Don Alfonso) na Festivalu v Rimu, Telemanna (Ergasto) z zasedbo Musique Sans-Souci v Avstriji, številne arije in samospeve v Kaliforniji in Avstriji (Osmin, Sarastro, Gremin, itd.) in basovski solo iz Mozartove maše v C-duru v Slomškovi katedrali ob beatifikaciji Antona Martina Slomška leta 1999.
Deloval je kot spiker na RTV Slovenija v Mariboru (1998-2000) in izdal album Avast, Ye Scurvy Dogs! (v samozaložbi na Dunaju v Avstriji), 2000.
Živi v Mariboru v Sloveniji. Leta 2002 je začel pripravljati svoj naslednji album, Palisander, ki je bil dokončan leta 2004 (neobjavljen). V letih 2005 – 2006 je izvajal samostojen projekt v razvoju, ki je vključeval izvirne skladbe in zvočne zasnove na osnovi tradicionalnega petja s poliritmično, heterofonično elektronsko glasbo (Byzantine Cadillac, 40 minut).
Več na: www.zebox.com/bobro/
Miha Ciglar, rojen v Mariboru, je skladatelj in umetnik zvoka, ki trenutno študira na Univerzi za glasbene in dramske umetnosti v Grazu, v Avstriji. Od 2001 nastopa z lastnimi kompozicijami za saksofon, kitaro, vibrafon, dvojni bas, za elektro-akustične performanse, interaktivne plesne performanse, računalniško glasbo in avdiovizualne namestitve na mnogih festivalih po svetu. Njegovo delo ima strogo konceptualno podlago in teži proč od ekspresivnih vrednosti splošnih estetskih idealov. Posebej ga zanima problem popolnega zavedanja zvočne percepcije, ki je neposredno povezana z vprašanjem eksistencialne legitimnosti zvočne umetnosti.
Več na: www.ciglar.mur.at
Ko je v mestu vsega dovolj in ko je trend vsepovsod pridi še na nov ciklus AVANTGARD_008... Prvih 10 obiskovalcev ima pivo zastonj.
http://sonda.kibla.org/avantgard.html
Info:
Miha Horvat
sonda9@gmx.net
Novico je napisal uporabnik kibla