Foto:
Foto:

v ponedeljek, 8.12.2008, ob 20. uri vabi na enajsti dogodek v sklopu cikla avantgard_008. Gost avantgarda je tokrat dj Borka.
"SEMPLANJE (VZORČENJE)" – produkcijska tehnika recikliranja in ustvarjanja v popularnih godbah Semplanje se je v zadnjih desetletjih iz marginalne prakse razvilo v eno ključnih tehnik produciranja glasbe. V kratkem pogovoru bom na hitro predstavil zgodovinske zasuke in razvoj fenomena ter lastne izkušnje – kje in kako nabiram material, ki se mi zdi zanimiv za manipulacijo in s kakšnimi orodji in metodami to počnem.
DJ Borka je 27 let star Dj / glasbeni ustvarjalec iz Ljubljane, ki dj-ja od leta 1999. Njegov stil je precej eklektičen. Največ vrti breakbeat - njegovi seti so raznoliki - od funky breaksov, 2step breaksov do nuskoola, dubby breakbeata. Včasih dodaja svojim setom tudi scratch. Vrti tudi drum 'n bass, hiphop (predvsem instrumentalni in leftfield, abstract hiphop), nujazz. Je član dveh kolektivov - Edge.Dept (strictly breaks ekipa) in Code.EP (ekipa, ki dela Breaks, Nujazz, D'n'B). Vrtel je že v večini ljubljanskih klubov (K4, Subsub...), po celi Sloveniji (tudi na festivalih kot Meetme2003) in v tujini - na Hrvaškem, Madžarskem, Norveškem, v Nemčiji, Srbiji in Bosni z znanimi ustvarjalci, kot so: Adam F, Stanton Warriors, Mat Cantor (Freestylers), Tayo, B.L.I.M., Adam Freeland, Danny McMillan, Tipper, Koma & Bones, Chris Carter, Cedric Benoit & Matsa, Sofa Surfers, Kid 606, Dalek, Erik Sumo, Kaiser & Shuriken... Njegov set se je že odvrtel na londonski radijski postaji Kiss FM (v oddaji Tayo Poopola). Borka je član skupine Code.EP, katero sestavljajo DJ-ji, VJ-ji in ostali ustvarjalci. DJ Borka pa je tudi producent, vodi radijsko oddajo BreakWave na Radiu Študent, je pisec glasbenih kritik... Je avtor glasbe za animirane filme Svetla prihodnost, Lab Party, Mosk in Koyaa (avtorja Kolje Sakside). Delal je glasbo za celovečerni film Slepa pega režiserke Hanne A. W. Slak in za kratko animacijo SuperChick iste avtorice. Sodeloval je tudi s kontrabasisitom Tomažem Gromom, s katerim je imel par živih nastopov.
več na: www.myspace.com/djborka, www.codeep.org
Ko je v mestu vsega dovolj in ko je trend vsepovsod pridi še na nov ciklus AVANTGARD_008... Prvih 10 obiskovalcev ima pivo zastonj.
http://sonda.kibla.org/avantgard.html
Vabljene in vabljeni. Vstopnine ni.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Miha Horvat
sonda9@gmx.net
Novico je napisal uporabnik kibla