Foto:
Foto:

Mednarodni festival je rezultat usmerjenega dela glasbene zasedbe in obeh društev, da se ohrani dolgoletno prijateljstvo, kultura in sodelovanje med ljudmi obeh narodov, še posebej na območju Cerknice, Loške doline, Loškega potoka in Gorskega kotarja.
Ta globalni namen nima samo kulturnega prizvoka, ki ga zaznamujemo z dogajanjem okrog festivala in s samim festivalom, ampak želimo v prihodnosti, v naslednjih letih, razširiti delovanje na gospodarski in izobraževalni nivo, prav z namenom, da ponudimo tukaj živečim mladim možnost, da ostanejo na tem območju, da najdejo smisel in predvsem, da se kot izobraženi ljudje vrnejo nazaj in s svojim ustvarjalnim delom ter znanjem kar največ prispevajo k samemu razvoju regije.
Festival Contra Dekorum Vikend bo letos potekal dva dni. Prvi dan bo koncert, na katerem bodo sodelovale mnoge zasedbe iz Slovenije in Hrvaške, drugi dan pa zabava, namenjena širšemu občinstvu, da se ponovno obudi medsebojno druženje, ki je bilo v teh koncih včasih zelo popularno in dobro obiskano.
V tem kratkem dopisu vas prosimo, da kot mediji obiščete našo prireditev in s kakšno krajšo reportažo, prispevkom ali objavo prispevate k večji razpoznavnosti festivala in nam predvsem pomagate razširiti miselnost prijateljstva, ki ga je dan danes vse povsod premalo.
Priporočamo vam tudi, da obiščete našo spletno stran in si kaj več preberete o nas:
www.contradekorum.com
V primeru, da se odločite za obisk ali za kakršnokoli sodelovanje in pomoč vas prosimo, da nam pišete na elektronski naslov: berni@contradekorum.com ali nas pokličete na telefonsko številko: 041/288-410 (Bernard Godeša).
Se vam že v naprej zahvaljujemo in bomo veseli vsake vaše pomoči in pozornosti.

Bernard Godeša,
Vodja festivala
Sašo Ožbolt,
Predsednik KUD Kontra Kiča

Novico je napisal uporabnik berni_godesa