Foto:
Foto:

Dijaki, če želite študirati na fakulteti za arhitekturo, sprejemni izpiti sploh ne bodo vaša nočna mora. S pomočjo delavnic oblikovanja jih boste mimogrede opravili.
Pod okriljem študentov arhitekture, oblikovanja in slikarstva je nastalo tudi istoimensko društvo arhitekture, oblikovanja, slikarstva - AOS. S svojim delovanjem želimo širiti informacije in izkušnje s področja arhitekture, oblikovanja, slikarstva ter prek različnih oblik sodelovanja in delovanja med mladimi prispevati z nečim konkretnim k želenemu cilju.
Naše delovanje je usmerjeno v organiziranje različnih delavnic arhitekturnega risanja po vsej severovzhodni Sloveniji, s katerimi želimo pomagati dijakom srednjih šol pri pripravah na sprejemne izpite za vpis na študij na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani in Mariboru.
Začetni tečaji so organizirani v mesecu oktobru, nadaljevalni pa potekajo marca.
Dijaki se na ta način pobliže spoznajo s tehniko prostorskega risanja, med katere spada risanje kocke, elipse in risanje različnih opazovanih likov in predmetov. Dijaki se naučijo tudi spretnosti pri spoznavanju in uporabi različnih perspektiv, oblikovanju modelov, osvojijo svet umetnostne zgodovine in svetovne arhitekture.
Dijaki, ki jim je bližje slikarstvo, pilijo svoje interese s pomočjo izkušenih mentorjev na področju likovne umetnosti, tisti, ki pa si želijo zapluti v vode oblikovanja pa v svetu oblikovanja - od mode do industrijskega oblikovanja in grafike.
Tečaji in delavnice so namenjene pridobivanju novih znanj, izpolnitvi želje po ustvarjanju, kvalitetnemu preživljanju prostega časa, še zlasti v času počitnic in med dnevi, prostimi pouka. Skratka moto društva arhitekture, oblikovanja, slikarstva je : O tem, o čemer sanjaš, ti je tvoja pot, odvisna od tvoje enkratnosti, tvoje genialnosti, tvojih idej.
Zainteresirani bodoči študentje arhitekture, ki bi jih zanimale tovrstne delavnice, naj pišejo na drustvoAOS@gmail.com ali pokličejo na telefon 051/334 962 (Tjaša).

Novico je napisal uporabnik mojzert