Foto:
Foto:


V slovenskem prostoru je opazno, da se umetniški mediji in zvrsti segmentirajo v posamezne »cehovske« tokove, ki med seboj težko najdejo umetniške konsenze, saj drug drugega izrinjajo ali si drug drugega podrejajo. Ples je ples, video je video, zvok je zvok, svetloba je svetloba … kaj pa, ko se dogaja vse hkrati?
Skupina akterjev Digitalne komune VII prihaja z različnih umetnostnih področij: zagovornica osnovnega koncepta, ki temelji na avdio-vizualnih povezavah, je Aleksandra Kostič, za plesom in koreografijo stoji Mojca Kasjak, zvok, glas in odzivne vzvode Cameron Bobro, video in kamere v živo ustvarjata Luka Dekleva in Dino Schreilechner, ter oblikovanje svetlobe David Orešič.
Digitalna komuna VII je avdio-vizualni-plesni laboratorij, kjer na osnovi intermedijskega pristopa izvajalka sledi medsebojni odzivnosti različnih vzvodov digitalne tehnologije tako, da zvočni, video ali svetlobni sistem sama aktivira, ali pa aktivno vstopa v že sprožene digitalne procese.
Sedma digitalna komuna v produkciji KID KIBLA bo sicer delno preigravala poetiko prve in četrte, toda gotovo se bo ustvarila nepredvidljiva različica Digitalne komune, možna pa je tudi radikalno destrukturirana predstava.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občinaMaribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskihcentrov Slovenije M3C.
Info:
Aleksandra Kostič
aleksandra.kostic@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla