Foto:
Foto:

V sredo 24.6.2009 ob 20h v GOML (KUD Španski borci) se bo odvijala prva slovenska predstava flamenka z naslovom »Flamenko kot metafora telesa«, priča pa bomo tudi tradicionalni letni produkciji plesalcev društva PKD Flamenko.
Gre nedvomno za edinstven plesni projekt v Sloveniji, saj gre za prvo tovrstno predstavo, ki je v celoti plod slovenskih plesalcev in je na premieri 15. marca v Prešernovem gledališču v Kranju požela izjemen uspeh. Rdeča nit predstave je pot skozi različne stopnje plesalčeve ustvarjalnosti, od začetnega, neartikuliranega giba in želje po plesu, preko ovir, ki se mu v tem procesu postavljajo na pot - iskanja svojega izraza in spopada s samim seboj - pa vse do končnega rezultata, ko se plesalec najde v izrazu flamenka.
V bolj tradicionalnem delu bodo prikazani raznovrstni stili flamenka, program pa bo vseboval več solističnih nastopov, med drugim tudi nastop plesalke, koreografinje in plesne pedagoginje Ane Pandur, ki združuje navdušence nad flamenkom iz celotne Slovenije.
Foto: Darja Štraus Tisu
Novico je napisal uporabnik gazpacho.