VIP - Večeri za inovativne in podjetne je serija večerov, namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij in jih zanima posel, podjetništvo, inovatorstvo ali razvoj in prodaja tehnologij. Foto:
VIP - Večeri za inovativne in podjetne je serija večerov, namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij in jih zanima posel, podjetništvo, inovatorstvo ali razvoj in prodaja tehnologij. Foto:
Prvi računalniški muzej v Sloveniji
filmi za vsak okus

Kiberpipa je sodobno opremljena odprta platforma za eksperimentalno raziskovanje novih uporab tehnologij digitalne produkcije in njihovih implementacij na področju kulture, informatike, medijev in politike. Je socialno osveščen laboratorij, ki deluje na ideji odprtih standardov in prostega programja, ki ga po svojih močeh nadgrajuje, promovira in daje naprej v prosto uporabo. Ob tem skuša s predavanji, razpravami, projekcijami, delavnicami in umetniškimi aktivnostmi vzbuditi kritični razmislek in soustvarjalnost znotraj svoje mlade publike in širšega kroga zainteresirane javnosti.
Preko široke mreže domačih in mednarodnih povezav na svoj oder vabi performerje svetovne scene ter sodeluje z velikim številom institucij, umetnikov, znanstvenikov in akademikov, medijskih aktivistov, teoretikov in razvojnih podjetij, s pomočjo katerih širi znanje, razvija kreativno in kritično obravnavo kulture novih medijev in tehnologij ter omogoča novim izumom, da razvijejo svoj potencial znotraj še neraziskanih polj.
V Kiberpipi velja prepričanje, da je neovirano prenašanje znanja nujno potrebno za napredek družbe in posameznika v njej. Delovanje Kiberpipe je v precejšnji meri napor prostovoljcev, ki že toliko let vzdržujemo ta visokotehnološki organizem pri življenju.

Kolektiv Kiberpipe skozi dobro organizirano infrastrukturo razvija različne projekte, katerih skupna lastnost je prost dostop.

POT - Pipini odprti termini

Pipini odprti termini (POT) so redna tedenska odprta srečanja uporabnikov Linuxa in sorodnih odprtih tehnologij, na katerih se skozi izkušnje in predavanja udeleženci seznanijo z novimi triki ali programi. V Sloveniji je malo pravih srečanj uporabnikov Linuxa in sorodnih odprtih produktov in to praznino v Kiberpipi zapolnjujemo z rednimi tedenskimi odprtimi srečanji - POT - ki se pričnejo s tematskim predavanjem nato pa sledi druženje in izmenjava izkušenj.
Srečanja so namenjena vsem, ki se srečujejo ali pa se šele želijo seznaniti z odprtimi tehnologijami, saj so idealno mesto, da dobijo več informacij ter se 'v živo' pogovorijo o problemih, s katerimi se spopadajo.
Projekt Pipin odprti termin poteka vsak torek ob 19. uri v Kiberpipi.
VIP - Večeri za inovativne in podjetne
VIP - Večeri za inovativne in podjetne je serija večerov, namenjenih vsem tistim, ki se spogledujejo s podjetništvom novih tehnologij in jih zanima posel, podjetništvo, inovatorstvo ali razvoj in prodaja tehnologij. Namenjeni so prenosu izkušenj, pridobivanju novih znanj, razvoju poslovnih veščin in širjenju poznanstev. Na večerih gostimo znane in uspešne podjetnike, ki svoja znanja in izkušnje s svojih poti do uspeha delijo našim obiskovalcem.
Kaj se dogaja na Večerih za inovativne in podjetne?
-Prenos izkušenj: zgodbe o uspehu - predavanja uspešnih podjetnikov
-Pridobivanje novih znanj: predavanja s področja podjetništva in prodaje tehnologije
-Razvoj poslovnih veščin: predavanja s področja podjetništva in prodaje tehnologije
-Širjenje poznanstev: druženje, izmenjava mnenj in izkušenj, povezovanje v podjetniške time

Filmšteka

Kiberpipina Filmšteka je usmerjena k obuditvi znanih in manj znanih prosto dostopnih filmov B-kategorije, ki so bili občinstvu najprej predstavljeni ob velikih uspešnicah, t.i. A-filmih, s taktiko "dva za ceno enega", skozi čas pa so si nekateri pridobili kultni status. Veljajo za filme, ki so "tako slabi, da so že dobri" predvsem zaradi majhnih proračunov, slabih efektov, amaterskega igranja, zgrešene režije in precejšnjega pretiravanja - vendar jim kljub temu (ali ravno zarad tega) ne manjka estetične vrednosti ter originalnosti. Zaradi svojega posebnega vzdušja in absurdnih idej so danes navdih mnogim filmskim ustvarjalcem. Namen teh predvajanj je ponuditi alternativo obstoječim kino programom in s sproščeno naravo filmov pridobiti nove cinefile.
Projekcije se odvijajo vsak četrti četrtek v mesecu v kinodvorani Kiberpipe na Kersnikovi 6. Filmi so angleški ter brez podnapisov.
V Kiberpipi je tudi prvi računalniški muzej v Sloveniji, ki je s pomočjo delujočih računalnikov zasnovan kot časovna luknja, ki obiskovalca posrka vase ter popelje v doživetje tistega časa. Poleg razstavnega dela poteka letno mnogo dogodkov in projektov s področja zgodovine računalništva.
Vabljeni!
Lokacija: Kiberpipa, Kersnikova 6, Ljubljana
(za vse dodatne informacije, napovednike... obiščite Pipino spletno stran http://www.kiberpipa.org/sl/)
Novico je napisal uporabnik milkshake.