Lovro Kuhar, bolj znan kot Prežihov Voranc Foto:
Lovro Kuhar, bolj znan kot Prežihov Voranc Foto:


V soboto, 18.10.2008, se bodo na Ravnah na Koroškem, točneje v Kotljah, začeli 11. Kuharjevi dnevi, posvečeni spominu na pisatelja Lovra Kuharja, mnogim bolj znanega pod psevdonimom Prežihov Voranc.
Vsak dan v tednu se bo v Kotljah ali njih okolici zvrstil vsaj en dogodek oziroma prireditev. Dnevi bodo otvorjeni s pohodom po Kuharjevi poti, ki se bo zaključil na Prežihovini s srečanjem pohodnikov ob 13. uri, zaključili pa se bodo z osrednjo prireditvijo ob krajevnem prazniku, v nedeljo 26. 10. ob 10. uri. Slavnostna akademija ob zaključku Kuharjevih dnevov pa se bo odvila v soboto ob 19. uri v hotuljskem Kulturnem domu. Med drugim bodo odprli razstave nekaterih hotuljskih umetnikov, organizirali različne pohode, otvorili cesto, v petek bo pri njih gostoval SiTi Teater s predstavo 300 kosmatih in tako dalje. Vse dogodke lahko najdete v Bajtinem dogodkovniku.
Projekt je organiziran pod okriljem Krajevne skupnosti Kotlje, k sodelovanju pa vsako leto povabijo različne skupine in društva iz kraja. Vsa društva se na povabila k sodelovanju ponavadi pozitivno odzovejo in se skupne organizacije nekaterih dogodkov veselijo, pravi predsednica Krajevne skupnosti Kotlje, mag. Oder Irena. Na nekaterih prireditvah sodelujejo tudi otroci iz osnovne šole in vrtca s svojimi točkami. Kot pravijo, skušajo aktivirati in animirati čim večje število različnih skupin, da je dogajanje pestro in zanimivo za vsakogar.
Projekt je večinoma financiran iz proračuna Občine Ravne na Koroškem, Svet krajevne skupnosti pa tudi sam zbira sredstva preko spozorjev, da lahko projekt nemoteno izpeljejo.
Novico je napisal uporabnik bajta