Pevska skupina Plamen Foto:
Pevska skupina Plamen Foto:
Pevska skupina Plamen
Pevska skupina Plamen
Pevska skupina Plamen
Pevska skupina Plamen
Pevska skupina Plamen
Pevska skupina Plamen

Vabljeni na KONCERT PEVSKE SKUPINE PLAMEN ob 10-letnici delovanja skupine,
ki bo v SOBOTO, 27. OKTOBRA 2007, OB 19.00,
v osnovni šoli Frana Metelka v Škocjanu na Dolenjskem.
Nastopili bosta:
 Pevska skupina Plamen
 Skupina Jararaja
Vstop prost! Prijazno vabljeni!


... in še nekaj o Pevski skupini Plamen ...
Pevska skupina Plamen prihaja iz Škocjana na Dolenjskem. Skupina združuje 15 deklet in deluje pod okriljem Kulturnega društva Škocjan na Dolenjskem. Aktivno sodeluje v kulturnem življenju domače občine in širše ter se s svojim delovanje trudi ohranjati slovensko ljudsko tradicijo.
Skupina se je ustanovila v začetku leta 1997 iz otroškega in mladinskega zborčka Slavčki, njene korenine pa segajo v leto 1988. Repertoar Pevske skupine Plamen, ki se s svojim tri- in štiriglasnim petjem predvsem slovenskih ljudskih pesmi trudi ohranjati slovensko ljudsko tradicijo, obsega tuje ljudske, črnsko-duhovne, zabavne, umetnostne ter dalmatinske pesmimi, vendar je največji poudarek na slovenski narodni pesmi.
S tem namenom so si dala dekleta za prvi samostojni koncert novembra 1998 narediti tudi dolenjsko ohcetno nošo s konca 19. stoletja, ki je postala zaščitni znak skupine in kraja ter občine Škocjan. Skupina sodeluje z različnimi glasbenimi skupinami (Vodomec, komorni orkester Tartini, ansambel Vandrovci, skupina Jara raja) in pihalnimi orkestri (Pihalni orkester Kostanjevica na Krki, PO Šentjernej) ter posameznimi glasbeniki ob posebnih projektih.
Skupina se lahko pohvali z nastopom v oddaji Tistega lepega popoldneva, v kateri so dekleta na povabilo RTV SLO1 zapele in zaigrale na glavnike. Prav tako so se samostojno predstavile v oddaji Na zdravje, kjer so zapele s pevcem Tomažem Domiceljem. Sodelovale so s skupino Vodomci in z g. Janijem Lipičnikom, ki je posnel njihove prve demoposnetke. Leta 2006 je skupina posnela svojo prvo zgoščenko, v kateri so strnjene različne pesmi, ki zadovoljijo prav vsak okus še tako zahtevnega poslušalca, saj združujejo ljudske, narečne pesmi, pa tudi bolj moderne pesmi, predstavila pa jo je na radijskih postajah po Sloveniji. Skupaj z ansamblom Vandrovci so dekleta posnela Pesem za mir in se z njo predstavile na prireditvah Novoletni videomeh v Kamniku, Klicu dobrote ter v oddaji Pri Joževcu z Natalijo. Za pesem Hčerka s'm hčerke je pevska skupila posnela tudi videospot. Skupina se je v okviru Zveze Slovencev leta 2006 prvič udeležila tudi gostovanja v Banjaluki.
Za več informacij o skupini vam predlagamo ogled skupnega spletnega mesta Pevske in Folklorne skupine Plamen http://www.skocjan-plamen.net.

Novico je napisal uporabnik Michaela