Foto:
Foto:


Projekt povezuje logiko zemljevidov kot osnovo prostorskega iskanja z identifikacijskimi sistemi znotraj družbe kot pomembnimi označbami identitete posameznika in pripadnosti. Skozi razslojevanje različnih kartografskih risb obravnava premestitev in dislociranost kot del identitete sodobne družbe, kjer prstni odtisi niso več samo del nadzornega identifikacijskega sistema, ampak postanejo del geografije, toposi (ne)pripadnosti nekemu prostoru.
Luiza Margan in Miha Presker sta umetnika, ki ustvarjata zlasti v polju fotografije, instalacije in risbe. Zanima ju prepletenost našega fizičnega in socialnega prostora v kontekstu nenehnih transformacij/sprememb, ki obvladujejo in določajo naš svet. V svojih delih se dotikata globalnih tem, o vprašanj izgube stabilnosti in z njo povezane nestalnosti, množičnih migracij, vprašanj ohranjanja identitete ipd. Te teme prevprašujeta s pomočjo procesualnega raziskovanja notranjih struktur, predvsem v razmerju objekt - prostor - podoba.
Luiza Margan
je študirala slikarstvo na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje (ALUO). V letih 2005-2006 se je strokovno izpopolnjevala na Universität für angewandte Künste, Institut fur Bildende und Mediale Kunst na Dunaju. Predstavila se je že s samostojnimi in skupinskimi projekti ter uspešno sodelovala tudi na mednarodnih razstavah in festivalih. Je dobitnica Nagrade skupine OHO za leto 2007, ki je namenjena mladim ustvarjalcem na področju vizualne umetnosti.
Miha Presker
je študent na Universität für angewandte Künste, Institut fur Mediale Kunst na Dunaju, pred tem je študiral na mariborski strojni fakulteti in aktivno deloval v Kibli. Predstavil se je že s samostojnimi in skupinskimi projekti ter uspešno sodeloval tudi na mednarodnih razstavah in festivalih. Je dobitnik Nagrade skupine OHO za leto 2007, ki je namenjena mladim ustvarjalcem na področju vizualne umetnosti.
Razstava bo na ogled do 11. 12. 2008.
Vabljene in vabljeni! Vstopnine ni.
Kibela, prostor za umetnost, je odprta vsak dan od 9.00 - 22.00, v soboto od 16.00 - 22.00, v nedeljo zaprta.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Maja Vuksanović
majav@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla