Foto:
Foto:


V družbi avtorjev se bomo zabavali ob njunih knjigah iz zbirke Nagajivih pravljic, Klotildini Klobuki in Dišeči Dihur. Ker oba počneta toliko zanimivih in različnih reči, se vam mogoče po prvem stavku zdi, da imata vsak po tri glave, vendar - brez strahu! Pridružite se jima, prebrali bomo smešno zgodbico, nato pa bo Sašo po vaših željah narisal še kakšno nagajivo risbico. Kako nam bo lepo!
Mateja Perpar je profesorica angleškega jezika, prevajalka, glasbenica in napovedovalka na Radiu Slovenija. Rada ima živali in ljudi, še posebej tiste, ki se rade smejejo. Pogosto ji rojijo po glavi nagajive misli, ki jih zapisuje in oblikuje v pravljice. Knjiga Klotildini klobuki prinaša prve tri iz zbirke hudomušnih Nagajivih pravljic z duhovitimi in nepredvidljivimi zapleti, ki vas bodo požgečkale po možganih in vas spravile v smeh. V Dišečem dihurju lepo nadaljuje zastavljen cilj in s pronicljivo humornim besediščem in domiselnimi ilustracijami zabava staro in mlado. V prvi zgodbi spoznamo prebrisanega dišečega dihurja, ki želi naivni veverički prodati kakšnega od svojih dišečih napojev. V drugi se srečamo z marljivo sivo miško in vsevedno veščo, v tretji pa gospodovalnega galeba, ki je na pomolu veliki as, v domači kuhinji pa prava copata.
Aleksander Jankovič Potočnik (znan tudi kot Sašo J.P.) je arhitekt, utrdboslovec in odličen ilustrator. Mladi bralci ga poznajo po igrivih in domiselnih ilustracijah v mladinskih revijah in knjigah ter po krajinskih zemljevidih v šolskih atlasih. Tudi v njegovi glavi ne manjka nagajivih misli, ki jih s čopicem spretno preliva na papir in vase možgančke popelje v svet navihane domišljije.
Predstavitvi slikanic bo sledila ustvarjalna delavnica, kjer bodo otroci upodobili like, ki jih bodo srečali v pravljicah.
Vabljeni!
Vstopnine ni.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Mirjana Predojevič
mirjanap@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla.