Mikkrofilm festival Murska Sobota Foto:
Mikkrofilm festival Murska Sobota Foto:


Festival bo poleg osrednjega filmskega dela zajemal tudi izobraževanje(filmska delavnica), mednarodno povezovanje, poskrbljeno pa bo tudi za vsakodnevni kvalitetni glasbeni program. MIKK želi s festivalom doseči predstavitev originalnih idej mednarodne in domače filmske kulture in hkrati ustvariti kreativni prostor za medkulturni filmski dialog.
O FESTIVALU
Festival kratkega filma so organizatorji razdelili v štiri osrednje kategorije: kratki igrani film; eksperimentalni film; animirani film in dokumentarni film. Del tekmovalnega programa je tudi posebna sekcija _Video Brief_, namenjena tistim kreativnim posameznikom ali skupinam, ki se želijo preizkusiti v oglaševalskh vodah.
Organizatorji so prejeli več kot 100 prijav oz. filmov, od tega se je v tekmovalni del festivala uvrstilo 25 filmov.
O zmagovalcih v posameznih kategorijah bo odločala tričlanska žirija v sestavi: Duša Škof – režiserka in programski vodja gledališke dvorane Murska Sobota; Tomaž Horvat - programski direktor Grossmannovega festivala filma in vina in letošnji dobitnik prestižne nagrade British Council za najpodjetnejšega mladega filmskega kreativca; ter Boštjan Vrhovec – režiser in filmski kritik.
Obiskovalci MIKKROFILM FESTIVAL – a, si bodo med 18. in 20.decembrom lahko na dveh kino prizoriščih ogledali vse prispele filme, v poznih popoldanskih urah pa bodo na ogled tudi retrospektive(FF 600, BEZALEL - Academy of art & design Jeruzalem, Kriterion Sarajevo). V večernih urah bo sedmo umetnost dopolnila še koncertna ponudba, predstavili se bodo DJ Robert Radamant, Mlada beltinska banda – predstavitev nove zgoščenke »Špilaj!« in avantgardna rock zasedba Žoambo Žoet Workestrao.
Novico je napisal uporabnik reni115