Foto:
Foto:


Predstavitev, podkrepljeno z arhivskimi video in zvočnimi posnetki z DVD-ja Za ljudi, bo vodil Brane Zorman, ustanovitelj in idejni vodja skupine O! KULT.
O! KULT je bila v prvi vrsti brezkompromisno neposredna in politično angažirana punk skupina. Delovala je od leta 1982 do 1986. Zaradi političnosti in angažiranosti so bili člani skupine O! KULT med zelo nadzorovanimi in cenzuriranimi skupinami v SR Sloveniji in SFRJ.
DVD O! KULT - „ZA LJUDI“ 1982-1987 (Cona Records) je prva in do zdaj najbolj celovita zbirka avdio, video, foto in ostalih pomembnih dokumentov povezanih s skupino O! KULT. Na DVD plošči so zbrani in remasterizirani vsi dosedaj dostopni (pa tudi nekateri ponovno odkriti) avdio posnetki, video posnetki nastali v Disku FV, koncertni posnetki s turnej po Evropi, kot tudi nekateri demo materiali. Za izdajo nam je uspelo pridobiti večino ohranjenih fotografij različnih fotografov.
Vabljeni. Vstopnine ni!
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občinaMaribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskihcentrov Slovenije M3C.
Info:
Nika Logar
nika@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla