Foto:
Foto:

Jan Cvitkovič: LAČNA ŽIVAL: Sloveniji in filmskem svetu poznan režiser in scenarist Jan Cvitkovič je na pobudo prijateljev poprijel tudi za njemu novo umetnostno zvrst, pesništvo. Lačna žival je zbirka 66 pesniških zapiskov, ki so se v Cvitkovičevem arhivu nabirale že dve desetletji Število pesmi ni naključje, saj se je Jan Cvitkovič rodil leta 1966.

Cvitkovič ne leti visoko, ampak tu zemeljsko pove, da so pesmi pravzaprav njegova avtobiografija, ali neki trenutki njegovega življenja in stanja, ki jih je v verzih prelil na papir.
Urednik Zdravko Duša je vesel, da prav pesniška zbirka Jana Cvitkoviča tudi prvo delo, ki ga je Društvo Myra Locatelli založilo res samostojno. Kot založnik pa ve, in naglas pove, da so dela, ki nastanejo na tolminskem, v njegovih očeh več vredna od vseh ostalih v Sloveniji.
Ivan Volarič-Feo: T'GUWRŠ OD T'GRŠ: Pesnik in kantavtor Feo Volarič je lansko leto septembra praznoval 60-letnico. Njemu so bile namenjene Lukatelce, prireditev, ki konec poletja nastaja v organizaciji društva Myra Locatelli in se odvija v Volčah pri Tolminu. Ob jubileju je pri Cankarjevi založbi v zbirki Poezija, ki jo ureja Zdravko Duša izšla antologijska zbirka Feovih pesmi od začetkov do danes, vključno s konkretno in vizualno poezijo ter refleksivno, intimnejšo liriko z naslovom T'guwrš od t'grš. Zbirki je priložen CD Zimbabve s posnetki uglasbene poezije, ki jo je Feo posnel s skupinami The Schmidt's, Salamandra Salamandra in Hišni bend.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občinaMaribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskihcentrov Slovenije M3C.
Info:
Nika Logar
nika@kibla.org
Novico je napisal uporabnik kibla