Otroci na knjižnem sejmu Foto:
Otroci na knjižnem sejmu Foto:
Svetlana Makarovič
Svetlana Makarovič
Tone Pavček
Tone Pavček
Lekove ure pravljic
Lekove ure pravljic

Vstop na sejem, ki bo vse dni odprt od 9. ure zjutraj do 20. ure zvečer, zadnji dan pa do 18. ure, bo za obiskovalce brezplačen.

Poleg pestre ponudbe knjig so obiskovalcem na voljo že znane spremljevalne prireditve, kot so Založniška akademija, Debatna kavarna, Forum za obiskovalce in Šolski knjigosled, Šolski knjigosled, letošnji knjižni sejem pa kot vsako leto prinaša tudi nekaj novosti – pisateljski oder, na katerem bodo potekale aktivnosti pod naslovom Pokusimo besedo.

Medtem ko se mlajši zabavajo na Urah pravljic, lahko starejši preberejno knjigo ali dve v Bralnici, ki predstavlja poseben kotiček na sejemskem prostoru, kjer lahko obiskovalci posedijo, popijejo skodelico čaja, prelistajo knjige, katere so darovale založbe. Knjige iz Bralnice bomo po končanem knjižnem sejmu podarili varnim hišam po Sloveniji.

Z dobrodelno noto, ki smo jo knjižnemu sejmu vtisnili lansko leto, nadaljujemo tudi letos.
Vse obiskovalce vabimo, da obiščejo knjižni sejem in doma na svojih knjižnih policah poiščejo že odsluženo otroško knjigo, slikanico in jo podarijo otrokom v varnih hišah. S knjigami bomo otrokom polepšali miklavževo ter božične in novoletne praznike.
Program letošnjega knjižnega sejma je zelo pester, gotovo boste našli nekaj zase! Zopet je čas za branje, zato se, dragi bralci, prepustite knjigam in branju tudi vi in obiščite knjižni sejem! Več informacij o 24. slovenskem knjižnem sejmu je na voljo na spletni strani www.knjiznisejem.si.
Brez knjige namreč nimamo šans!

Novico je napisal uporabnik Michaela