Foto:
Foto:


Predstavitvena seminarja bosta izvedena tudi v Ljubljani in sicer v četrtek, 12. marca, ob 10. uri v Centru Evropa (Dalmatinova 4).
PROGRAM KULTURA
Mateja Lazar, vodja Kulturne stične točke v Sloveniji, bo predstavila možnosti sofinanciranja projektov v okviru razpisov Programa Kultura in rezultate razpisov v letu 2008, ki so bili za Slovenijo izjemno uspešni. Poseben poudarek bo na predstavitvi razpisa za sofinanciranje kulturnih projektov sodelovanja s tretjimi državami, katerega rok za oddajo prijav je 1. maj 2009. V okviru tega razpisa bodo podprti kulturni projekti, ki trajajo največ dve leti (2009-2011) i poleg najmanj treh izvajalcev iz držav članic programa vključujejo tud partnerja iz ene od naslednjih držav: Armenija, Belorusija, Egipt, Gruzija, Jordanija, Moldavija, okupirana palestinska ozemlja in Tunizija.
Predstavljen bo tudi primer dobre prakse sodelovanja s tretjimi državami: projekt Hallerstein, ki ga izvaja KID Kibla s soorganizatorji iz Kitajske. Projekt bo v Mariboru predstavil Peter Tomaž Dobrila, v Ljubljani pa Maja Vuksanović.
FUNDACIJA ANNA LINDH
Poleg programa Kultura bo predstavljena tudi Fundacija Anna Lindh (ALF), ki je evropsko-sredozemska fundacija za medkulturni dialog in povezuje 43 evropsko-sredozemskih držav. Sedež fundacije je v Aleksandriji. Igor Brlek, nacionalni koordinator slovenske mreže ALF v letu 2009, bo predstavil delovanje fundacije in aktivnosti slovenske mreže, Dušan Dovč, vodja Stične točke ALF v Sloveniji (2008-2010), pa bo predstavil razpis za leto 2009, ki podpira enoletne projekte (rok: 30. april 2009) in triletne programe (rok: 30. maj 2009).
MEDNARODNO KULTURNO SODELOVANJE
V Ljubljani se bo predstavitvi pridružila tudi Helena Drnovšek Zorko, ki bo predstavila dejavnosti Ministrstva za zunanje zadeve s področj mednarodnega kulturnega sodelovanja.
PRIJAVE IN DODATNE INFORMACIJE
Udeležba na dogodku je brezplačna, vendar prosimo, da svojo prisotnost potrdite s prijavo preko elektronskega obrazca, najpozneje dan pred dogodkom, do 12. ure oz. do zapolnitve prostih mest. Prosimo, da v polju "opombe" vpišete, kje se boste udeležili seminarja (Ljubljana ali Maribor).
Dodatne informacije: Maša Ekar, Kulturna stična točka v Sloveniji
T: 01/ 431 83 85,
E: ccpinfo@scca-ljubljana.si
Novico je napisal uporabnik kibla