Paolo HROVATIN s svojo nagrajeno skulpturo Foto:
Paolo HROVATIN s svojo nagrajeno skulpturo Foto:
Bruno DALFIUME s svojo nagrajeno sliko
Bruno DALFIUME s svojo nagrajeno sliko
Govor in podeljevanja
Govor in podeljevanja
Druga nagrajena skulptura
Druga nagrajena skulptura
Nagrajena slika
Nagrajena slika

Danes je bila v Trstu v Sali Arturo Fittke, Piazza Piccola 3 (za Trgom zdruzenja) otvoritev razstave zdruzenja umetnikov Arte Sette z naslovjm Vele e Marine / Jadra in Luke, kjer razstavljajo priznani trzaski umetniki, pokrovitelj pa je Comune di Trieste. Razstava bo odprta vse do 14. septembra 2008 z urnikom od 10 -13 in od 17 - 20. ure, vstop brezplačen.
Razstavo je z govorom ob 18. uri otvoril Massimo Greco (predsednik za kulturo), nadaljeval je umetniski kritik Giancarlo Bonomo, priznanja pa je podeljevala Mirella Cossiani. Po otrovitvi je sledila zakuska, pogovori, mnenja ....
Razstavlja 29 nagrajencev: slikarjev, kiparjev, fotografov. Vsi so priznani trzaski umetniki, med njimi je dosti trzaskih Slovencev.
Predsednik Arte Sette je priznani Bruno DALFIUME, ki je dobil prvo nagrado za svojo umetnisko sliko. V svojem dolgoletnem slikarskem ustvarjanju je dobil ze veliko mednarodnih priznanj, njegove slike so visoko cenjene. (Glej sliko)
Prvo nagrado za skulpturo pa je dobil priznani kraski kipar Slovenec Paolo HROVATIN. Prav vceraj, 28.8. je imel rojstni dan. Povedal mi je, da kipari od leta 1991, prej pa je bil zaposlen na TV Koper. Rise ne, tudi osnutka ne naredi, ustvarja po obcutku in kot vidite je njegova velikanska in tezka marmornata skulptura res originalno umetnisko delo. Tudi on ima veliko priznanj. Vec o obeh umetnikih, ko bom naredila z nijma bolj obsiren intervju.
V zdruzenju umetnikov Arte Sette je priblizno 130 clanov, 7 pa je glavnih in priznanih. Mi se trudimo uspeti. No, jaz sem imela malo razstavo treh slik prejsnji mesec, vpisala pa sem se sele pred dvema mesecema.
Od 11. septembra naprej pa bo spet razstava z naslovom Jesenske barve, kjer bom sodelovala. Moje slike pa so tudi ze izbrane za razstavo, ki bo v Stazione Maritima ob priliki Barkolane.
Prekrasne razstavljene slike boste lahko videli v mojem albumu fotografij, jasno ko jih bom uredila, napisala poleg imena. Do tedaj pa vas lepo pozdravljam in vas vabim v Trst, kjer imamo ogromno umetniskih lepot.
Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA