Foto:
Foto:


9, Maribor).
Murima Bečirija romski melos navdušuje že od otroštva, čeprav se v družini nihče ni ukvarjal z glasbo. Sprva je želel postati pevec, ko pa je pri trinajstih v roke dobil svojo prvo klaviaturo, je na petje pozabil in se noč in dan posvečal črnobelim tipkam. Danes skupaj s pevcem i prijateljem Arbenom Abdulahom, ki ga mnogi primerjajo z legendarnim romskim glasbenikom Djemailom, navdušujeta občinstvo na različnih festivalih, prireditvah in v kavarnah v Sloveniji in v tujini. Strastni ritmi in s čustvi nabita besedila romskega, bolgarskega, arabskega in turškega glasbenega izročila so zagotovilo, da se gostje na porokah ob glasbi Orkestra Murima Bečirija veselijo vse do jutranjih ur. In tako bo tudi na prihajajočem koncertu v Kibli, prvem v okviru novo nastajajočega festivala Romfest. Da nas bodo pete še bolj srbele, bo poskrbel Hađi Sadej na bobnih, za vzdušje pa bomo poskrbeli tudi z srečelovom, ki na pravi romski fešti enostavno ne sme manjkati.
Koncert organizira KID KIBLA v sodelovanju z romskim društvom Romano pralipe.
Vstopnina: 5 € v predprodaji, 7 € na dan koncerta
Predprodaja vstopnic: MMC KIBLA, Ulica kneza Koclja 9, Maribor - KIT KIBLA, Glavni trg 14 - Maribor, Romsko društvo Romano Pralipe, Partizanska cesta 12 - Maribor.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Štefan Simončič
stefans@kibla.org
02/2294021
Novico je napisal uporabnik kibla