Foto:
Foto:


zamisel in izbor Arne in Tomaž Brejc
Avtorji:
Ksenija Čerče, Mito Gegič, Bojan Gorenec, Marjan Gumilar, Boštjan Jurečič-Vega, Žiga Kariž, Dušan Kirbiš, Aleksij Kobal, Vladimir Leben, Zmago Lenardič, Silvester Plotajs-Sicoe, Uroš Potočnik, Maruša Šuštar, Manja Vadla, Uroš Weinberger, Joni Zakonjšek
SLIKE Z RAZSTAVE
21.decembra 2010 predstavlja Galerija Equrna, Gregorčičeva 3, v Ljubljani mali festival sodobnega slovenskega slikarstva. Iz razstav in ateljejev prihajajo slike šestnajstih slikark in slikarjev, ki so zaznamovali letošnjo slikarsko produkcijo.
Njihova raznovrstnost je posledica vsebinske in oblikovne širine iz katere se navdihujejo. To je lahko narava in umetnikovo življenjsko okolje, so množični mediji (zlasti fotografija, film, internet), pa likovne raziskave, ki segajo od realizma upodobitvene scenografije do sublimnih videnj. Izbor se podreja vživetju gledalca, kaže različne tipe slikarstva in se sprašuje, kako v digitalnem času podoživeti » analogne« postopke in učinke slikarskega medija. To razmerje je danes obojestransko: ne le, kaj vse mi slika ponudi, ampak tudi kaj jaz, gledalec, lahko storim zanjo. Tu se začenja gledalski užitek pričujoče razstave.
Vabljeni!
Novico je napisal uporabnik jamami.