Razstavljene slike in kipi v Sali Iliria Foto:
Razstavljene slike in kipi v Sali Iliria Foto:
Bruno Dalfiume, Maria Giovanna Elmi, Mirella Cossiani
Bruno Dalfiume, Maria Giovanna Elmi, Mirella Cossiani

V soboto, 4. oktobra 2008 ob 18,30. uri, Stazione Maritima, Molo Bersaglieri v Hali Iliria je bila v sklopu BARCOLANE otvoritev razstave zdruzenja umetnikov Arte Sette z naslovom Vele e Marine / Jadra in Luke, kjer razstavljajo priznani trzaski umetniki, pokrovitelj pa je Comune di Trieste. Razstava bo odprta vse do 18. oktobra 2008 z urnikom od 10 -13 in od 17 - 20. ure, vstop brezplačen.
Prireditev je otvoril predsednik zdruzenja in umetnik Bruno Dalfiume, slavnostna gostja pa je bila slavna Maria Giovanna Elmi. Na otrovitvah je vedno prisoten trzaskih obcinski kritik, ne manjka pa tudi poetov. Sodeluje preko 80 znanih trzaskih in italijanskih umetnikov, vec kot10 je Slovencev:
Ketty Cesar, Bogomila Doljak, Paolo Hrovatin, Milos Kalc, Nives Pertot, Irena Marsenic, Mira Prodan, Silvia Vazic, Tea Volk itd...
V soboto 18.10. se zakljuci tekmovanje. Prvo predtekmovanje z nagrajenci je bilo ze 30.8., takrat je ocenjevala samo strokovna zirija, zdaj pa glasuje publika. Glej zmagovalce:
/kultura/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=25&c_id=44169
Vsak dan si razstavo ogleda preko 400 ljudi, ki prihajajo z vseh strani Evrope, ker je razstava v sklopu Barkolane, ki je najvecja jadralna prireditev.
VABLJENI na OGLED in GLASOVANJE!

Novico je napisal uporabnik BINGA-BONGA