Foto:
Foto:


Robot Partner je dolgoročni multidisciplinarni projekt, ki združuje umetnost, znanost, humanistiko in tehnologijo. Deluje kot konceptualni okvir Doepnerjevega nedavnega umetniškega ustvarjanja, preko katerega se ukvarja s kompleksnostjo ideje partnerstva na splošno kot tudi partnerstva med ljudmi in stroji. V zvezi s temi vprašanji se projekt na raziskovalen, poetičen, humoren in absurden način loteva sodobnih idealov, idej in podob napredka (Fortschritt).
Stefan Doepner je študiral likovno umetnost in eksperimentalni film na likovni akademiji v Bremnu (1991/1996). Od sredine 80. ustvarja kot intermedijski umetnik. Med drugim je soustanovitelj f18 Instituta za umetnost, informatiko in tehnologijo v Hamburgu (1996) ter interdisciplinarne postaje Cirkulacija 2 v Ljubljani (2007). Področje njegovega delovanja je predvsem tehnološko podprta umetnost, robotika in zvočna umetnost. Trenutno živi in dela med Ljubljano in Hamburgom.
Razstava bo na ogled do 6. 6. 2009.
Vabljene in vabljeni! Vstopnine ni.
Kibela, prostor za umetnost, je odprta vsak dan od 9.00 - 22.00, v soboto od 16.00 - 22.00, v nedeljo zaprta.
Program KID KIBLA podpirajo Ministrstvo RS za kulturo, Mestna občina Maribor in Urad za mladino RS. KIBLA je del Mreže multimedijskih centrov Slovenije M3C.
Info:
Maja Vuksanović
majav@kibla.org
02/2294022
Novico je napisal uporabnik kibla