Foto:
Foto:

Andersenovo pravljico Grdi raček, sledili ji bosta dve animirani risanki Bizgeci: Krotilec in Čas ljubezni. Po projekciji bo v dvorani brezplačno predavanje Pes in otrok – sožitje, ki je namenjeno tako otrokom kot staršem. Predavala bo Katarina Wallas, inštruktorica osnovnega šolanja in podpredsednica KD Krim.
Ob 13. uri vas vabimo na predstavitev Zavetišča Horjul in predavanje na temo Kako ravnati, ko najdete izgubljeno/poškodovano/zavrženo žival. Predavala bo Polona Samec, vodja Zavetišča Horjul.
Po predavanju bodo v dvorani potekale zabavne dobrodelne licitacije, katerih izkupiček je namenjen oskrbi varovancev zavetišča.
Od 11. ure dalje boste v preddverju Kinoteke vabljeni tudi na informativno-prodajno stojnico Društva za zaščito živali Ljubljana in Žverce - Društva za pomoč živalim Škofja Loka-Kranj.
Dogodek pripravljamo v sodelovanju s Slovensko kinoteko, Zavetiščem Horjul, Društvom za zaščito živali Ljubljana in Žverco - Društvom za pomoč živalim Škofja Loka-Kranj.

*
Zavetišče za živali Horjul
»Od tu gredo le na enako dobro ali na bolje«
Zavetišče Horjul je eno redkih zavetišč, ki je res vredno svojega imena. Je zavetišče, kraj za zavržene ali zlorabljene živali, kjer si le-te res lahko tako fizično kakor tudi psihično opomorejo. Vsaka žival je obravnavana individualno, kar je ključno za njen rehabilitacijski proces, še posebno, kadar gre za živali s posebnimi potrebami (zelo prestrašene živali ali živali, ki potrebujejo daljše zdravljenje). Poleg tega so psi in mačke obravnavani enakovredno. Živali ne oddajajo komurkoli, pač pa iščejo prave ljudi za določeno žival. Posebnost zavetišča je tudi v tem, da je vodja zavetišča Polona Samec vedno na voljo svojim varovancem in ne le 8 ur na dan, kot je običajno v drugih zavetiščih.

Društvo za zaščito živali Ljubljana
Žverca - Društvo za pomoč živalim Škofja Loka-Kranj
Novico je napisal uporabnik Pikapokalonica