Jan Kus Foto:
Jan Kus Foto:
Vito Marenče


Vito Marenče – kitara
Andreas Panteli – klavir, klaviature
Žiga Murko – pozavna
Stathis Eleotriviaris – kontrabas, električni bas
Andrej Hočevar – bobni
Jan Kus, saksofonist, skladatelj in aranžer je eden vidnejših mladih posameznikov na slovenski glasbeni sceni. Člane svoje nove zasedbe „Amna“ je združil v homogeno glasbeno enoto, spoznal pa jih je še v času študija na Nizozemskem, kjer so skupaj študirali in si delili evropske odre kot člani najrazličnejših glasbenih zasedb.
Za glasbeno izhodišče si je skupina izbrala izjemne avtorske kompozicije kitarista Vita Marenčeja, ki so bile v osnovi napisane za bolj tradicionalne zasedbe, sedaj pa so jim Jan in ostali člani zasedbe dodali še jazzovski pečat in jih osvetlili v drugačni luči.
Zasedba Jan Kus ''Amna'' se v svoji glasbi ukvarja s presečišči različnih, na prvi pogled oddaljenih glasbenih žanrov. Njihova glasba vleče povezave med glasbenimi izročili Španije, Indije in Balkana ter, preko spajanja le-teh z urbanimi in včasih tudi klasičnimi glasbenimi elementi, predvsem išče skupno pot proti prihodnosti, vse skupaj pa se odvija na visokem inštrumentalnem nivoju.
Glasbeni koncept skupine Amna je zelo širok in odprt, tako da v njihovi glasbi vsak lahko najde nekaj, kar se ga bo dotaknilo.
****************************************
*************************************
ČLANI:
****************************************
*************************************
Jan Kus – tenorski, sopranski saksofon, glasbeno vodstvo
Diplomant študija na Kraljevem konzervatoriju v Hagu na Nizozemskem, kjer je bil njegov glavni mentor priznani ameriški saksofonist, John Ruocco, se z glasbo ukvarja od malih nog. Sodeloval je v orkestrih kot so Big Band Nova, Big Band SGBŠ, Big Band Zmaji, Big Band Bid Bang,...z nekaterimi izstopajočimi posamezniki kot so Igor Bezget, Gal Gjurin, Robert Jukič, Igor Matković, Dejan Lapanja, Igor Lumpert,…ter bil tudi član skupin Projekt Mesto ter Gal in galeristi Gala Gjurina. Že v mladih letih je začel redno nastopati na najpomembnejših slovenskih glasbenih prizoriščih (Festival Lent, Jazzinty Abonma, Linhartova dvorana Cankarjevega doma, Jazz Club Gajo, Jazz Club satchmo, Sax Pub, BP Club Boška Petrovića v Zagrebu, na Boškovo posebno željo), v tem času je vodil tudi svojo zasedbo, Jan Kus Quartet (Dejan Lapanja/Igor Bezget, Gašper Peršl, Robert Jukič). Sodeloval je tudi z glasbeniki iz vsega sveta v najrazličnejših glasbenih situacijah (jazz, latin, funk, world music).
Vito Marenče – kitara
Vito Marenče je aktiven kitarist na amsterdamski glasbeni sceni, diplomiral pa je v razredu Paca Pene na World Music and Dance Centreu v Rotterdamu (flamenco, fusion, indijska, brazilska, balkanska glasba).
Kitarist in skladatelj je zmagovalec mnogoterih državnih tekmovanj iz klasične kitare,
Andreas Panteli – klavir, klaviature
Andreas Panteli je pianist, skladatelj in aranžer, učenec priznanega klasičnega pianista Miroslava Gospodinova v nacionalni glasbeni šoli na Cipru, ki je študiral jazz klavir na Akademiji v Roterdamu. Trenutno opravlja podiplomsko specializacijo na Kraljevem konzervatoriju v Hagu.
Žiga Murko – pozavna
Žiga Murko je jazzovski pozavnist, komponist in aranžer ter soustanovitelj glasbenega zavoda Boben in Lajna, ki je svojo glasbeno pot začel na glasbeni šoli Piran kot klasičen pozavnist v razedih Iztoka Babnika in Alberta Kolbla. V času študija na konzervatoriju za Jazz glasbo v Rotterdamuse se je izobrazil v različnih glasbenih stilih in igral v mnogih zasedbah, kot naprimer tradicionalni jazz in big band, salsa plesni bandi, pop skupine, flamenco in modernejše zvrsti sodobnega jazza.
Stathis Eleotriviaris – kontrabas, električni bas
Stathis Elio, grški basist je študiral jazz na Konzervatoriju Philippos Nakas v Atenah pod taktirko Yiotisa Kiourtsoglouja in na Kraljevem konzervatoriju v Hagu, kjer so njegovi mentorji Hein van de Geyn, Frans van der Hoeven in Janos Bruneel.
Andrej Hočevar – bobni
Bobnar, skladatelj in aranžer trenutno študira bobne na prestižni New School of Music v New Yorku. Diplomiral je na Prince Claus Konzervatoriju v Groningenu, pred tem je obiskoval jazz oddelek SGBŠ v Ljubljani. Andrej je vodja „BOBEN IN LAJNA“ (novi slovenski brass band v sodelovanju s slovitim ameriškim trobentačem Alexom Sipiaginom, ob njem še: Igor Matković, Luka Ipavec, Jure Pukl, Jaka Kopač, Jan Kus, Yang Ming, Žiga Murko, Andy Hunter in Goran Krmac.), ki bo imel svoj premierni nastop na festivalu Jazz Cerkno v maju 2011.
////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////
//////////////////////////////////
Zaradi majhne kapacitete prizorišča je obvezna rezervacija na : rezervacije@zlatizob.si.
VSTOPNINA =
- KONZUMACIJA: 10,oo EUR
- KLOBUK prispevek
////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////
///////////////////////////////////
Vstop v klub oziroma vstopnina je obvezna konzumacija za hrano in pijačo v vrednosti 10,oo eur.
Obisk koncerta oziroma vstopnina za nastopajoče je prispevek v klobuk. Vsak gost nagradi glasbenike s prispevkom v klobuk-znesek sam določi.
www.zlatizob.si
Novico je napisal uporabnik ETNO KLUB ZZ.