Katarina Čas kot Kristina Bazhanov. Foto: Instagram
Katarina Čas kot Kristina Bazhanov. Foto: Instagram
Preboj na mednarodno filmsko prizorišče: Katarina Čas v irskem Policistu (The Guard). Premierno ga bomo predvajali 6. februarja ob 22.55 na 2. programu TV Slovenija. Foto: Blitz

V zadnjih letih najuspešnejša slovenska igralka v tujini v najnovejši sezoni priljubljene britanske serije nastopa v dvodelni epizodi Squaring the Circle, in sicer igra Kristino Bazhanov, ženo ruskega oligarha Maksima Bazhanova. Njemu se, ko v enem od hotelov v Cityju odjekne streljanje, v katerem umre mlada ukrajinska varuška, komajda uspe rešiti brez prask. Policisti in forenziki z Nikki Alexander (igra jo Emilia Fox) in Jackom Hodgsonom (David Caves) na čelu imajo znova polne roke z razkrivanjem morilcev.

Kmalu pa na velika platna prihaja njen najnovejši film, komična drama Danny Collins, v katerem je zaigrala z Alom Pacinom. Pacino igra ostarelega rokerja, ki se odloči spremeniti svoje življenje in se na novo povezati s svojo družino, Katarina pa igra Sophie, Collinsovo mlado in lepo zaročenko.

V petek na 2. programu: Policist
Ob tem še opomnik: v petek si lahko na 2. programu TV Slovenija ob 22.55 ogledate njen film Policist. Irski film iz leta 2011, ki je slovenski igralki utrl pot na mednarodno filmsko prizorišče, je režiral John Michael McDonagh, v njem pa poleg Časove igrajo še Brendan Gleeson, Don Cheadle, Mark Strong in Fionnula Flanagan.

Policist bo sklenil cikel tujih filmov s slovenskimi igralci, ki so v okviru prihajajočega kulturnega prazNika ta teden na ogled na 2. programu TV Slovenija. Drevi si lahko ob 23.10 ogledate še nemško-kanadski vestern Zlato z Markom Mandičem, jutri ob 20.00 uri pa hrvaški film Lea in Darija s Sebastianom Cavazzo.