New York Voices se po sedmih letih vračajo na slovenski oder. Foto: Peter Blum
New York Voices se po sedmih letih vračajo na slovenski oder. Foto: Peter Blum

Vokalna zasedba, ki je lani praznovala četrt stoletja delovanja in bila za svoje ustvarjanje nagrajena z dvema grammyjema, bo nastopila z Big Bendom RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Lojzeta Kranjčana, gostje pa bodo slovenska vokalna zasedba Vox Arsana. Najbolj jih navdihujejo jazz, R & B, brazilska, klasična in popularna glasba.

Kvartet sestavljajo Darmon Meader, Peter Eldridge, Kim Nazarian in Lauren Kinhan, ki poleg pevske kariere delujejo kot predavatelji in mentorji srednješolcem in študentom. V zadnjih petih letih izvajajo poletno šolo, na kateri sodelujejo pevci vseh starosti iz vseh koncev sveta.

New York Voices je doslej nastopil v slavni dvorani Carnegie, Lincolnovem in Kennedyjevem centru v New Yorku, v dunajski operni hiši, v züriški operi in na Japonskem. Gostoval je tudi na številnih jazzovskih festivalih, med drugim na severnomorskem festivalu na Nizozemskem ter na festivalih v Montrealu in New Orleansu. V Sloveniji je zasedba nastopila leta 2006, ko so s Simfoničnim orkestrom in Otom Pestnerjem pripravili božični koncert, julija letos pa je nastopila na Ptuju na festivalu Arsana.

Sodelujte v nagradni igri
Za torkov koncert bomo podelili dve vstopnici. Nagrajenca, ki bo prejel dve karti, bomo izžrebali med tistimi, ki boste pravilno odgovorili na vprašanje:

Katerega leta je bila ustanovljena zasedba New York Voices?

Vaše odgovore sprejemamo na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si. Pišite najpozneje do ponedeljka, 10. novembra, do 18.00, ne pozabite pa pripisati Nagradna igra New York Voices ter svojega imena, priimka ter telefona.