Napisati pametnih 140 znakov, kolikor obsega en tvit, je bil, kot pravi Mitchell, kar velik izziv. Foto: EPA
Napisati pametnih 140 znakov, kolikor obsega en tvit, je bil, kot pravi Mitchell, kar velik izziv. Foto: EPA

Kratko zgodbo o fantu, ki postane odvisen od maminih tablet, bodo lahko bralci prebrali v naslednjih sedmih dneh, in sicer bo Mitchell vsak dan dvakrat dnevno objavil 20 tvitov. "Zgodba v sedanjiku razkriva življenje fanta, ki postane odvisen od maminih tablet. Valium ima rad, ker zmanjša bolečino sveta. Tako fant svoje razmišljanje strne v tvitih," je bistvo kratke zgodbe, tako kot njegova najnovejša knjiga, postavljene v leto 1984, razkril Michell.

Zanimivo pa je, da britanski pisatelj sicer ni navdušen uporabnik tega priljubljenega družabnega omrežja. Ima sicer uradni profil, ki pa ga uporablja predvsem za promocijske dejavnosti. Za svoj projekt je zdaj namensko odprl nov profil, poroča BBC.

"Rad imam svojo zasebnost. In res ne želim javnosti razkriti 'predsob' svojega uma. Ne želim sodelovati v tem oceanu trivialnosti in nepomembnosti, ki je že zdaj dovolj velik in globok," je dejal 45-letni pisatelj, ki se lahko pohvali z uspešno pisateljsko kariero. A vseeno je s tem projektom delno podlegel vlogi družbenih omrežij, verjetno predvsem ob promociji svojega naslednjega, že šestega romana The Bone Clocks, ki prihaja na knjižne police septembra.

Doslej zelo uspešna kariera za Mitchella
Mitchell je bil za svoji deli number9dream in Atlas oblakov nominiran za prestižno Bookerjevo nagrado, za svoj prvi roman Tuje pero (Ghostwritten), ki ga je izdal leta 1999, pa je prejel nagrado Johna Llewellyna Rhysa za najboljši roman avtorja, mlajšega od 35 let.