Branko Šturbej igra vodjo prodaje, ki ugotovi, da ima eden od njegovih zaposlenih razmerje z njegovo ženo. Foto: Youtube
Branko Šturbej igra vodjo prodaje, ki ugotovi, da ima eden od njegovih zaposlenih razmerje z njegovo ženo. Foto: Youtube
Film prihaja v slovenske kinematografe 24. aprila. Foto: Youtube
Branko Đurić Đuro igra nekdanjega vojnega veterana iz Bosne Omerja. Foto: Youtube

"Na tem svetu ni prav nič brezplačno - razen sira v mišnici," ob pogledu na družine z vseh koncev Jugoslavije, ki so prišle na brezplačni oddih v letovišče na Jadranu, pravi eden od prodajnih agentov. A kmalu se izkaže, da oddih le ni brezplačen.

V zameno za brezplačne počitnice se morajo letoviščarji udeležiti predavanja o prodaji po načelu zakupa določenega časa na leto za uporabo apartmaja za nadaljnjih 99 let. Branko Šturbej igra vodjo prodaje Metoda, ki Mladenu (igra ga Srđan Todorović) dodeli zahtevni stranki: nekdanjega vojnega veterana iz Bosne in njegovo ženo (igrata ju Branko Đurić - Đuro in Nataša Janjić). Pri tem ga ženejo tudi osebne zamere: izve namreč, da ima Mladen razmerje z njegovo ženo Sonjo (igra jo Tanja Ribič).

Stisnjeni v kot morajo prodajni agenti skleniti posle z letoviščarji, sicer bodo ostali brez službe, zato posežejo po različnih ukrepih, pri čemer se znajdejo v številnih komičnih položajih.

Film je združil 18 igralcev iz držav nekdanje Jugoslavije
Kot so zapisali ustvarjalci filma, osemnajst izjemnih igralcev iz države nekdanje Jugoslavije v tragikomediji predstavlja zgodbo o uničujočih posledicah "domačega" divjega kapitalizma na življenja običajnih smrtnikov. Film, katerega režiser se je podpisal tudi pod znana filma Lepe vasi lepo gorijo in Rane, prihaja na slovenska platna 24. aprila.