Ocenjujemo - Arhiv

Iskalnik po sekciji


Iskane besede:
Od:
Do:
Ocenjujemo - Arhiv
Filmska recenzija: Prvi človek Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Peter Svetina: Poročilo o Jasperju Krullu Pesniška zbirka Petra Svetine Poročilo o Jasperju Krullu nas vodi na področje religiozne oziroma mistične poezije.
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Filmska recenzija: Težave v motelu El Royale Nekega lepega dne pridejo v motel duhovnik, temnopolta pevka, trgovski potnik in hipijka ... Zveni kot popoln začetek neke dobre šale, kajne?
Filmska recenzija: Žaba Filmi, nastali na podlagi dramskih predlog seveda niso nič novega.
Bojan Sedmak: Mraken ali Bitje ponoči Bojan Sedmak je velik poznavalec poezije, njegovi verzi pa se dvigajo nad vse tisto, kar se je ohranilo v njegovi zavesti, in zapojejo z novo pesniško melodijo.
Filmska recenzija: Hladna vojna Hladna vojna je razkošno posneta melodrama o tragični ljubezni, razpeti čez železno zaveso in čez brezno dveh desetletij – točno tak film, ki bi Poljski lahko prinesel še enega tujejezičnega oskarja.
Stanka Hrastelj: Prva dama Avtorji in avtorice večinoma ustvarjajo v prepoznavnem, ponavljajočem se jeziku – a če se ob novem romanu Stanke Hrastelj Prva dama za hip ustavimo pri njenem prejšnjem romanu Igranje , je treba ...
Filmska recenzija: Zvezda je rojena Zelo lahko je zaviti z očmi ob obetu zgodbe starega rockerskega mačka, ki bo po svoji meri oblikoval nadobudno mlado pevko.
Filmska recenzija: My way 50: Med iskanim in najdenim svetom Maja Weiss je leta 2001 kot prva slovenska režiserka posnela celovečerni film.
Fernando Vallejo: Vzporedna ulica Vzporedna ulica je vse prej kot običajen roman.
Filmska recenzija: Cankar Glede na to, da Ivan Cankar velja za največjega slovenskega pisatelja vseh časov, je prav nenavadno, kako malo filmov so doslej posneli o njegovem življenju – pa tudi po njegovih delih.
Peter Mlakar: Nad : Nekatere vsebine iz meontologije, apofatične teologije in absolutnega idealizma Tekstualna produkcija filozofa Petra Mlakarja redno vključuje razmišljanja o vzvišenem, presežnem, božjem – ter o človekovi telesnosti, mesenosti in, da, – tudi užitkih. V knjigi Nad
Mirt Komel: Medsočje Pri novomeški založbi Goga je pred nekaj meseci izšel roman slovenskega filozofa, pisatelja, sociologa, dramatika, esejista in prevajalca Mirta Komela z naslovom Medsočje.
Filmska recenzija: Christopher Robin V vrtincu vsakdanjih odgovornosti in obveznosti odraslega življenja ste si gotovo že kdaj zaželeli, da bi vam v najtežjih trenutkih priskočil na pomoč najboljši prijatelj iz otroštva.
Filmska recenzija: Codelli Kaj danes sploh vemo o baronu Antonu Codelliju, po katerem je poimenovan celo predel Ljubljane, Kodeljevo? Da je bil prvi ljubljanski lastnik avtomobila, je že dolgo znano.
Stanislava Chrobáková Repar: Iniciacije ali književnost onkraj vidnega Slovaška in slovenska pesnica, pisateljica, prevajalka, literarna raziskovalka, publicistka in urednica Stanislava Chrobáková Repar je tudi doktorica literarnih ved.
Dragan Velikić: Preiskovalec Roman Dragana Velikića Preiskovalec je sestavljen iz dveh delov: v prvem prvoosebni pripovedovalec razgrinja zgodbo o svojem tesnobnem življenju, ki je bilo podrejeno oblastni materi, drugi del pa ...
Filmska recenzija: Na obali Chesil Drama Na obali Chesil , filmska adaptacija "izvrstnega romana o slabem seksu" , kot je knjigo precizno povzel The Irish Times, očitno ne bo ponovila uspeha Pokore , najslavnejše ekranizacije Iana ...
Miklavž Komelj: 11 Miklavž Komelj, eden najbolj plodovitih piscev na slovenskem literarnem zemljevidu, v svoji poetiki razgrajuje obstoječo realnost in med raznolikimi ustvarjalnimi izhodišči pred bralca prinaša nove ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...
Gledamo
link
Filmska recenzija: Prvi človek
5
17. oktober 2018 ob 09:22 Damien Chazelle je v svojem tretjem filmu (in prvem, ki ni neposredno povezan z glasbo), kolektivno stremenje naroda pregnetel v odisejado posameznika, prototipsko zgodbo o uspehu - pristanek na Luni!
Več novic ...
Poslušamo
link
Jóhann Jóhannsson: Englabörn & Variations
2
31. maj 2018 ob 18:33 Englabörn , ki je izšel leta 2001, je bil prva samostojna izdaja letos umrlega islandskega skladatelja Jóhanna Jóhannssona, ki se je v zadnjih letih proslavil predvsem kot avtor filmske glasbe, tudi ...
Več novic ...
Beremo
link
Peter Svetina: Poročilo o Jasperju Krullu
16. oktober 2018 ob 11:51 Pesniška zbirka Petra Svetine Poročilo o Jasperju Krullu nas vodi na področje religiozne oziroma mistične poezije.
Več novic ...
Kazalo