Enya Belak, absolventka vizualnih  komunikacij  na  Fakulteti  za  dizajn, deluje na področju sodobnega plesa, filma, gledališča in vizualnih komunikacij. V letu 2014 je predstavila avtorski solistični prvenec Deklica z zmajem, ki je bil nagrajen s koprodukcijo na plesni Nacionali 2013. Veronika Valdés, diplomantka Akademije za ples Ljubljana, deluje na področju sodobnega plesa, gledališča in glasbe. Sodelovali sta že (skupaj z Mašo Hawlina in Jerco Rožnik Novak) v plesni predstavi The Daddy project. Profil in kazen je nastala v njunem konceptu, koreografiji in izvedbi. Dramaturginja je Andreja Kopač, avtorja glasbe Alja Zore in Jonas Žabkar, scenografka Sabina Belak, kostumograf Andrej Vrhovnik, oblikovalec svetlobe Janko Oven, video in fotografija Jani Peternelj. Predstava je nastala v produkciji zavoda Flota Ljubljana in koprodukciji Cankarjevega doma. Foto: Jani Peternelj
Enya Belak, absolventka vizualnih komunikacij na Fakulteti za dizajn, deluje na področju sodobnega plesa, filma, gledališča in vizualnih komunikacij. V letu 2014 je predstavila avtorski solistični prvenec Deklica z zmajem, ki je bil nagrajen s koprodukcijo na plesni Nacionali 2013. Veronika Valdés, diplomantka Akademije za ples Ljubljana, deluje na področju sodobnega plesa, gledališča in glasbe. Sodelovali sta že (skupaj z Mašo Hawlina in Jerco Rožnik Novak) v plesni predstavi The Daddy project. Profil in kazen je nastala v njunem konceptu, koreografiji in izvedbi. Dramaturginja je Andreja Kopač, avtorja glasbe Alja Zore in Jonas Žabkar, scenografka Sabina Belak, kostumograf Andrej Vrhovnik, oblikovalec svetlobe Janko Oven, video in fotografija Jani Peternelj. Predstava je nastala v produkciji zavoda Flota Ljubljana in koprodukciji Cankarjevega doma. Foto: Jani Peternelj

Plesalki in koreografinji Enya Belak in Veronika Valdés v predstavi Profil in kazen raziskujeta odnos do virtualnega življenja in njegov vliv na fizično realnost.

"Če bi bil Facebook država, bi bil tretja po velikosti. Po številu prebivalcev sta večji samo Kitajska in Indija. Trenutno ima Facebook več kot 500 milijonov uporabnikov."

Digitalizacija, razvoj spletnih trgovin, virtualni svetovi, spletne storitve, pametne inštalacije ... vse bolj obvladujejo našo sedanjost in napovedujejo prihodnost. Uporaba medmrežja postaja avtonomni del vsakodnevnega življenja. Praktično vse lahko opravimo preko manjših naprav, povezanih z medmrežjem.

Na družabnih omrežjih, namenjenih druženju, izmenjavi izkušenj, mnenj, mednarodnim povezavam, lažji komunikaciji v mednarodnih prostorih, sklepanju poslovnih storitev, zabavi, učenju, nadzoru, si vsak ustvari svoj profil. Posameznik, ki je na medmrežju izpostavljen, je hkrati od njega tudi odvisen in zato ranljiv, njegovi osebni podatki pa dostopni mednarodnemu prostoru informacijskih mrež in družabnih omrežij. Informacije se zdijo prave, hkrati pa je potreben le en klik, da se poruši virtualna podoba posameznika in s tem njegov svet.

V plesni predstavi Profil in kazen se tako mladi plesalki, obe prejemnici jubilejne značke Mete Vidmar in nagrade Ksenije Hribar za perspektivno plesalko, sprašujeta, ali je to res naša prihodnost.
"Kaj se dogaja s človekom? Ali bo ta postal le 2D- oziroma 3D-prikaz na računalniškem zaslonu? Gre res zgolj za prikazovanje resničnosti na spletu ali gre za prikaz neizživetega življenja, maskiranje in podoživljanje drugega sveta? Kaj če se internetna mreža sesuje? Bo zavladal kaos?"