Gospa Doubtfire (na fotografiji Robin Williams v kostumu navihane varuške) bo kmalu pela in plesala po odrih. Foto: 20th Century Fox
Gospa Doubtfire (na fotografiji Robin Williams v kostumu navihane varuške) bo kmalu pela in plesala po odrih. Foto: 20th Century Fox

Zdaj pa so se v ameriški tovarni sanj odločili, da bodo namesto filma raje na oder postavili muzikal z gospo Doubtfire (ki je v resnici gospod) v glavni vlogi.

Pri projektu sodeluje z oskarjem nagrajeni skladatelj Alan Menken, znan po sodelovanjih pri Disneyjevih celovečernih risankah in številnih odrskih uspešnicah (Lepotica in zver, Pocahontas, Nune pojejo ...), scenarij pa že snuje s tonyjem nagrajeni igralec in dramatik Harvey Fierstein, ki je v filmu igral Williamsovega brata, zelo priročno vizažista. Za besedilo bo poskrbel David Zipple.

Družinska komedija Očka v krilu, po knjižni predlogi Anne Fine jo je posnel mojster žanra Chris Columbus, je bila velikanska uspešnica, Williamsu je za vlogo Daniela Hillarda, ki se zaradi slabih odnosov z nekdanjo ženo in materjo njunih otrok (Sally Field) odloči, da se bo k svoji družini vrnil pod krinko ostarele, a navihane varuške, gospe Doubtfire, prinesla zlati globus (priznanje tujih novinarjev v Hollywoodu je dobil tudi film), ekipi vizažistov pa oskarja.

Kdo bo pogumni igralec, ki se bo spopadel z vlogo na odru, še ni znano.