Oder
()

Poudarki

  • Interpretacija sanj Alexandra McQueera
  • Premiera: 7. junija ob 20. uri
  • Ponovitvi: 8. in 9. junija ob 20. uri
  • V Stari mestni elektrarni
Interpretacija sanj Alexandra McQueera
Interpretacija sanj Alexandra McQueera, koprodukcija Bunkerja, Društva Parada ponosa, gledališča ŠKUC-a in KUD-a Pozitiv, je del Festivala Parada ponosa 2016. Foto: Bunker/Jakob Jurkošek

Kako pekel na tem svetu spremeniti v raj: Interpretacija sanj Alexandra McQueera

V okviru Festivala Parada ponosa 2016
7. junij 2016 ob 14:49
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

V drami Interpretacija sanj Alexandra McQueera se protagonist Jaz sooča z vsakodnevnim življenjem in destrukcijo, v katero ga sili družba - njegov glavni cilj pa je najti pot na grad ...

Predstava Sandija Jesenika, študenta magistrskega študija dramaturgije na AGRFT-ju, v režiji Stevana Bodrože bo drevi doživela premiero v Stari mestni elektrarni. Jesenik, tudi asistent režiserja, je v drami z metaforo gradu odprl teme človekovega boja, iskanja spolne identitete, samozavesti in volje do življenja ter razmišljal o tem, kako pekel na tem svetu spremeniti v raj.

V predstavi igrajo Alida Bevk, Anja Drnovšek, Matevž Biber, Rok Kravanja in Viktor Meglič. Kostumografijo je zasnoval Andrej Vrhovnik, scenografijo pa Sanja Gergorić in Tina Bonča. Glasbo je izbral Bodroža, kot skladatelj in aranžer pa je pri predstavi sodeloval Matija Krečič.

"Mi nismo nič od tega"
Predstava je del Festivala Parada ponosa 2016, ki se je začel v ponedeljek in se bo končal 18. junija s tradicionalno parado po središču mesta. V program so vključeni številni kulturni dogodki. V Ljubljano tako prihajata britanska umetnica Sadie Lee ter newyorški režiser in aktivist Jim Hubbard. Delo Leejeve bo predstavljeno na razstavi v Mestni hiši, Hubbard pa bo ob letošnji 35. obletnici prve omembe aidsa v medijih spregovoril o tej bolezni. Prikazali bodo tudi več njegovih filmov.

Med drugim sta poleg ponedeljkove projekcije filma Eisenstein in Guanajuato v režiji Petra Greenawaja in današnje razstave napovedana tudi odprtje razstave aktivističnih plakatov ter projekcija kratkometražnega dokumentarca o enajstih romskih dekletih Ja hoću da imam izbor, ki ji bo sledil pogovor z Vero Kurtić, izvršno koordinatorko organizacije Ženski prostor.

S sovražnimi mnenji očitno še nismo opravili ...
Geslo festivala Mi nismo nič od tega sporoča, da se danes dopuščajo le kriterijske vezi med ljudmi, kar pomeni, da je treba biti primerne narodnosti, rase, jezika, kulture, lokalnosti, seksualnih navad in tudi spola. Trenutno družbeno dogajanje gre po opažanjih organizatorjev festivala v strašljivo radikalizacijo, vzpostavljajo se sovražna mnenja, za katera so tudi sami menili, da smo z njimi že opravili.

VIDEO
Interpretacija sanj Alexandra McQueera
P. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo