Trije protagonisti poskrbijo za petje in smeh. Foto: Teatar Favi
Trije protagonisti poskrbijo za petje in smeh. Foto: Teatar Favi
Igralci
Igralci zasebno. Foto: Cankarjev dom

V Cankarjevem domu predstavo v režiji Slavenka Saletovića priporočajo "vsem, ki se željo nasmejati do solz". Na sporedu bo ob 20. uri v srbskem jeziku.

Prepevaj, brat je komedija, ki se ukvarja s svetom pop- in rokglasbe, pevci in glasbeniki ter njihovimi poskusi, da najdejo sami sebe in formulo za uspeh v prostoru, v katerem sicer prevladuje folkglasba. Eden izmed protagonistov, pevec popa, poskuša zgraditi svojo kariero s preverjenimi potezami tistih, ki so že postali zvezde, pa mu ne uspeva; hiphoper se predstavlja v samovšečni šabloni generacijskega upornika; razočarani metalec je lastnik glasbenega studia, ki skuša zaslužiti z izkoriščanjem vseh, ki se ukvarjajo z glasbo. "Prepevaj, brat je ironičen in duhovit rekviem rokenrolu, ki je že izgubil bitko, pa tega nihče ne prizna; je glasbena komedija s katastrofalnim razpletom, ki nam bo dala novega predstavnika Evrovizije …," so zapisali organizatorji.

Predstavi že pet nagrad
Andrija Milošević
, ki nastopa v eni glavnih vlog kot patriotski popzvezdnik Marijan Dević, je na nedavnem gledališkem festivalu Gumbkovi dnevi v Zagrebu prejel nagrado festivala in kipec gumbka. Za predstavo je to že peta nagrada.

Poleg Miloševića v glavnih vlogah nastopata Milan Vasić kot reper in hiphoper z umetniškim imenom U Džeil, ki prezira narodnjake in si želi, da bi se rodil kot črnec ali vsaj kot Portoričan, ter Milan Kalinić kot metalec Fajta, ki v vlogi mirovnika posreduje njima.