Oder
()
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 2 glasov Ocenite to novico!
Linhartovo srečanje
Festival, ki se bo sklenil v soboto zvečer s podelitvijo matičkov, priznanj za najboljše gledališke stvaritve, pripravljata Javni sklad Republike Slovenije za kulturne dejavnosti in Občina Postojna. Občinstvo si bo lahko v treh dneh ogledalo deset predstav, od tega dve gostujoči. Foto: JSKD
Šentjakobsko gledališče/Neskončna igra
Za odmevne dosežke na področju ljubiteljskega gledališča bo Linhartovo plaketo 2011 prejelo Šentjakobsko gledališče Ljubljana. Foto: Saša Strnad/Šentjakobsko gledališče

Dodaj v

Linhartova plaketa Šentjakobskemu gledališču Ljubljana

Začenja se 51. Linhartovo srečanje
27. september 2012 ob 15:57
Postojna - MMC RTV SLO, STA

Za uvod je v Postojni poskrbela že uprizoritev predstave Mularija Gledališke šole Prve gimnazije Maribor, uradno pa bo Linhartovo srečanje vstopilo v svojo 51. izdajo s podelitvijo Linhartove listine in plaketo za odmevne dosežke na področju ljubiteljskega gledališča.

Za odmevne dosežke na področju ljubiteljskega gledališča bo Linhartovo plaketo prejelo Šentjakobsko gledališče Ljubljana. Linhartove listine za leto 2011 prejmejo Teatr Trotamora iz Šentjakoba v Rožu na avstrijskem Koroškem, član Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic Borut Verovšek in članica KUD Zarja Trnovlje - Celje Cvetka Jovan Jekl.

Program srečanja najdete tukaj.

Mularija Gledališke šole Prve gimnazije Maribor je zmagala na letošnjem festivalu mladinskih gledaliških skupin Vizije na Ptuju, prva predstava iz tekmovalnega dela Burka o jezičnem dohtarju v izvedbi SKD Tabor z Opčin pa bo na vrsti ob 17. uri.

Odprtju bo sledil ogled predstave Martina McDonaugha Kripl z Inishmaana v izvedbi ljubljanskega Šentjakobskega gledališča, ki jo je selektorica festivala Dunja Zupanec sicer uvrstila v tekmovalni del, ker pa je nastala v režiji direktorja Linhartovega srečanja Matjaža Šmalca, jo je organizacijski odbor uvrstil v spremljevalni program. V treh festivalskih dneh bo v tekmovalnem programu skupaj na ogled šest predstav, štiri pa bodo v spremljevalnem delu.

Podobno kot se odpira, se bo festival tudi sklenil. V soboto bo žirija, ki jo sestavljajo predsednica Maja Gal Štromar ter člana Tijana Zinajić in Kevin Dowsett iz Velike Britanije, podelila štiri nagrade - matička za najboljšo predstavo v celoti ter tri matičke za posebne dosežke.

M. K.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo