Ivana Djilas bi morala vodenje gledališča prevzeti s 1. februarjem za dobo petih let. Foto: MMC RTV SLO
Ivana Djilas bi morala vodenje gledališča prevzeti s 1. februarjem za dobo petih let. Foto: MMC RTV SLO

Sklep kranjskega mestnega sveta o imenovanju Ivane Djilas za direktorico Prešernovega gledališča Kranj je sodišče odpravilo na podlagi tožbe, ki jo je vložil dozdajšnji direktor Borut Veselko. Ker je temu delovno razmerje s potekom direktorskega mandata prenehalo 1. februarja, je svet zavoda gledališča po predhodnem pozitivnem mnenju strokovnega sveta zavoda 31. januarja odločil, da za nujne zadeve pri vodenju zavoda in primopredajo poslov z Veselkom pooblastijo Mirjam Drnovšček.
Upravno sodišče je zadevo vrnilo v ponovni postopek, mestni svetniki pa bodo o novem imenovanju odločali ta mesec. Odločitev sodišča ne pomeni ponovitve razpisa, ampak bo morala občinska komisija za mandatna vprašanja še enkrat presojati o vlogah obeh kandidatov. Kot poroča zurnal24.si, naj bi izbira Djilasove padla, ker sklep in obvestilo o njenem imenovanju nista imela obrazložitve.
Mirjam Drnovšček je v gledališču zaposlena v marketingu in odnosih z javnostmi, poleg tega pa je članica sveta zavoda Prešernovo gledališče Kranj. Po navedbah Mestne občine Kranj velja omenjeno pooblastilo Drnovščkovi od 1. februarja.