Predstavo režira Jure Karas, sicer polovica dueta Slon in sadež. Foto: MMC RTV SLO / Blaž Tišler
Predstavo režira Jure Karas, sicer polovica dueta Slon in sadež. Foto: MMC RTV SLO / Blaž Tišler

V KUD-u France Prešeren bodo ob 17.00 premierno uprizorili otroško predstavo Glavko in Zbrk, ki je nastala pod okriljem Bimbo Teatra. Pod režijo in scenarij predstave, ki govori o "ne tako strašnem zmaju", se podpisuje Jure Karas, v njej pa igrata Juš Milčinski in Urška Mlakar. Uprizoritev je primerna za otroke od 3. do 8. leta starosti.

Tokrat bosta Glavko in Zbrk gledalcem predstavila zgodbo o nenavadno prijaznem in umirjenem zmaju Samu ter njegovem iskanju prijatelja, ki bi ga razumel in sprejel takšnega, kot je, so o vsebini predstave zapisali v KUD-u France Prešeren, ki je producent predstave. Za kostumografijo je poskrbela Aleksandra Šepec.

Začelo se je s Štafeto mladosti
Bimbo Teater sta ustanovili gledališki in ulični ustvarjalki Urška Mlakar in Alenka Marinič. Začeli sta z oblikovanjem likov Štefke in Poldke za televizijsko oddajo na TV Slovenija z naslovom Štafeta mladosti. Lika sta pozneje navdihnila dve gledališki (Štefka in Poldka, Štefka in Poldka 2) in dve ulični predstavi (Grema na morje, Grema smučat). Bimbo Teater nastopa tudi v kavarni Union v sklopu Varietejčka z otroškima predstavama Čirule, Čarule, Puf in kaaaaBUM!.