Premiera bo ob 20. uri. Foto: Španski borci
Premiera bo ob 20. uri. Foto: Španski borci

Avtorja in izvajalca predstave v produkciji zavoda En-Knap sta Omar Ismail in Tamas Tuza. Ajdovski glasbenik Omar Ismail, nekdanji pevec skupine Mi Familia, je član domače elektro-drum’n’bass-pankovske zasedbe Hex, znane po prvencu Elektromonster. Ismail je tudi soavtor glasbe za različne predstave (Šajning, FENG ŠUS v gledališču brez igralca ...) in ustvarjalec na področju videoprodukcije, tokrat pa se prvič predstavlja tudi kot avtor.

Madžarski plesalec Tamás Tuza je od leta 2010 član edinega stalnega ansambla za sodobni ples pri nas, EnKnapGroupa, s katerim je do zdaj ustvaril sedem celovečernih predstav. Študiral je na srednji šoli za sodobni ples v Budimpešti in sodeloval na številnih delavnicah z Nigelom Charnockom, Andreo Boll, Julyjenom Hamiltonom, Davidom Zambranom in drugimi.

"Naše duše letijo in utripajo na obzorju. Mnoštvo drobnih lučk. Zublji svobode. Brezciljnih, kajti njihov edini cilj je obstoj sam. Vse drugo je lažno, umetno pravilo. Lahko najdemo skupni ritem. Če bo treba. In tudi če ga ne, v tem ne vidim težave. Zadostuje, da vem, da si. Zadostuje, če veš, da sem. Smo. Dovoli, da se prepustimo temu, da smo!" je o svojih občutkih zapisal Tuza.

Gibljive slike: Življenje je kot film
Gibljive slike: Življenje je kot film