Obiskovalci niso le gledalci predstave, pač pa lahko v njej vsak prevzame ustrezno vlogo. Foto: Senzorium
Obiskovalci niso le gledalci predstave, pač pa lahko v njej vsak prevzame ustrezno vlogo. Foto: Senzorium

Projekt v produkciji zavoda Senzorium je zamišljen kot skupinska izkušnja, ki 30 gledalcev sočasno vpelje v zgodbo, v kateri jim namenijo vloge in mesta. S tem postanejo gledalci obiskovalci predstave, saj so povabljeni, da prevzamejo vlogo bodisi plesalca, opazovalca, osvajalca ali osvajanega.

Kako posameznik vpliva na svojo skupnost?
Prednost, na katero se je lahko naslonila režiserka, je, da Prešernovo besedilo občinstvo dobro pozna. Urška večera je oseba, ki jo določi igra naključij. Ker njene temne lastnosti prikličejo Povodnega moža, jo ta zapelje v svoj podvodni svet, potopi pa se tudi njena najbližja skupnost - obiskovalci. Vloga Uršk predstavlja vpliv posameznika na njegovo skupnost.
Mi smo svet predstavlja slovensko kulturno izročilo in slovenske avtorje tujcem in tistim, ki živijo v Sloveniji, tudi v tujem jeziku. V torek, 29. oktobra, bodo tako predstavo uprizorili v angleškem, dan pozneje pa v francoskem jeziku.
Povodni mož je Branko Potočan, pripovedovalci pa so Jeničeva, Eric Dean Scott za angleško in Julie Seiller za francosko predstavo. Pod glasbo se podpisuje Peter Penko, scenski elementi so delo Barbare Bulatovič. Predstava je nastala v sodelovanju z Ljubljanskim gradom in SNG-jem Opera in Balet Ljubljana.