Predstava, v kateri sta zaigrala Vanja Kretič in Mitja Švener, je navdušila gledalce. Foto: Ksenija Mikor
Predstava, v kateri sta zaigrala Vanja Kretič in Mitja Švener, je navdušila gledalce. Foto: Ksenija Mikor
Lutkovno gledališče Velenje praznuje 10 let delovanja. Foto: Ksenija Mikor

Tako je bilo veselo v soboto, ko so imeli v dvorani kulturnega doma premiero simpatične priredbe Trije prašički. V vlogah plašnih prašičkov sta se odlično izkazala Vanja Kretič in prvič v vlogi lutkarja Mitja Švener, ki sta nasmejala do zadnjega kotička polno dvorano kulturnega doma. Klasično angleško ljudsko pravljico je izvrstno osvežila režija Alice Čop. Lutkovno gledališče Velenje letos praznuje 10 let.

Trije prašički je vesela lutkovnogledališka predstava za otroke, prirejena po angleški ljudski pravljici. Klasično, vsem dobro znano delo je v tokratni različici dobilo nove režijske razsežnosti in navdušilo številno občinstvo. Angleško ljudsko pravljico tako spoznamo v sodobni različici otroške domišljije in improvizacije. Glavna igralca, ki sta obenem pripovedovalca, se soočita s tremo pred ljudmi, ki ju opazujejo na odru. Napetost in tesnobo pred množico ljudi dva prašička premagata tako, da z lutkami odigrata vsem dobro pravljico znano pravljico o Treh prašičkih, ki jo veselo razgibata s hudomušnimi dodatki.

Za scenografijo sta poskrbela Kilian in Kajetan Čop, pri izdelavi lutk je sodelovala celotna družina Čop, kostume za igralca je sešila Juma Valenčak, glasbo za uprizoritev pa je napisal Boris Planko.