Pred gledališkim poletnim odmorom uživajte v domači in tuji gledališki produkciji. Foto: Maj Pavček/SNG Drama Ljubljana
Pred gledališkim poletnim odmorom uživajte v domači in tuji gledališki produkciji. Foto: Maj Pavček/SNG Drama Ljubljana
Utrip z lanske, krstne izvedbe festivala v Drami. Foto: Maj Pavček/SNG Drama Ljubljana

Pred koncem sezone so v SNG Drama Ljubljana pripravili Drama Festival 2015, ki bo potekal od 2. do 7. junija, vključuje pa sedem domačih in tujih uprizoritev.

V sodelovanju z SNG Drama Ljubljana podarjamo komplete dveh vstopnic za predstave: Ohcet, Preobrazba, Neoplanta, Otroci Adama in Eve in Lulu. Za uvrstitev v žreb nam na mmc-kultura@rtvslo.si pošljite odgovor na nagradno vprašanje: Kdo je ravnatelj SNG Drama Ljubljana?

Žreb je bil naklonjen Mihi Plevniku, Evi Kristini Filipčič,
Sebastijanu Lazarju, Saši Novak in Francu Podnarju. Čestitamo!


V torek, 2. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Trst, mesto v vojni Slovenskega stalnega gledališča, Il Rossettija in Case del lavoratore teatrale iz Trsta. V sredo, 3. junija, ob 20.00 bo Drama SNG Maribor na velikem odru odigrala predstavo Hedda Gabler. Isto gledališče bo naslednji dan, v četrtek, 4. junija, ob 20.00 na velikem odru odigralo Ohcet. V petek, 5. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Preobrazba Hrvatskega narodnega kazališta Split. V soboto, 6. junija, ob 20.00 bo na velikem odru predstava Neoplanta gledališča Újvidéki Színház/Novosadsko pozorište. Isti večer ob 23.00 bo na levem odru predstava BIO::LOGIKA – BIO::GRAFIKA – BIO::MEHANIKA Zavoda Delak. Prav tako bosta dve predstavi odigrani v nedeljo, 7. junija, na zadnji festivalski dan: ob 18.00 v Mali drami Otroci Adama in Eve SNG-ja Nova Gorica in ob 20.00 na velikem odru Lulu Hrvatskega narodnega kazališta v Zagrebu.

Festivalsko dogajanje bodo popestrili pogovori z ustvarjalci, v Drama Kavarni pa bo vsak večer koncert različnih izvajalcev. Nastopili bodo Laren Polič Zdravič, Miha Petric in Ravi Shrestha, Teo Collori in Metod Bank ter Igor Leonardi.


Udeleženec s sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da organizator zbira in hrani zbrane osebne podatke za namene, za katere so bili pridobljeni. Udeleženec v nagradni igri oz. njegov skrbnik ali zakoniti zastopnik lahko od organizatorja kadar koli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma trajno ali začasno prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1). Sodelujoči to stori na elektronski naslov mmc-kultura@rtvslo.si ali pisno na naslov organizatorja. Najkasneje v roku 15 dni po prejemu sporočila bo organizator preprečil uporabo osebnih podatkov udeleženca, o čemer ga bo v nadaljnjih petih dneh z elektronskim sporočilom ali po pošti tudi obvestil. Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.; ZVOP-1), prav tako pa podatkov ne bo posredoval neupravičeni tretji osebi ali jih kakor koli drugače zlorabljal. Dokumentacijo v zvezi z nagrajencem bo organizator hranil skladno z ZVOP-1.