V kaj se bo sprevrgel piknik v gozdu? Foto: MGL
V kaj se bo sprevrgel piknik v gozdu? Foto: MGL

Vroč poletni večer v gozdu. Bukve, hrasti, borovci, lipe, tu in tam kakšna vrba … Pripelje kombi, iz katerega zleze šest ljudi, ki so medsebojno tesno povezani, mlajša izmed žensk ima s sabo tudi dojenčico Glorio. Razvidno je, da gre za tri pare, stare med trideset in štirideset let.

Protagonisti so Miranda (Tina Potočnik), nekdanji model, zdaj mama, njena enoletna hčerka Gloria; Mirandin partner Paul (Sebastian Cavazza), arhitekt; Martin (Lotos Vincenc Šparovec), vodja agencije (v kateri je delala Miranda) in tisti, ki ga Flynn (Domen Valič) neizmerno privlači in se vanj zaljubi; Oskar (Jure Henigman), Martinov partner, umetnik s svetlobo; Jennifer (Jana Zupančič), Oskarjeva starejša sestra in Paulova nekdanja žena, fotografinja (zaposlena pri Martinu, svojem svaku); in Flynn, njen fant, glasbenik.

Predstava bo v soboto, 12. oktobra, ob 19.30. Pišite nam in sporočite svoj naslov in telefonsko številko. V petek bomo izžrebali dva nagrajenca, ki bosta prejela po dve vstopnici.

Pločevinke piva, kola, voda, vino, steklenica konjaka, kečap, majoneza, sir, plastične vreče z zelenjavo, kruh, klobase, kotleti, kozarci, krožniki, pribor, vreča oglja, prenosni žar. Začimbe. Kitara. In še. In še. Narava vsenaokrog je zelo lepa. To bo čudovit poletni večer v prečudovitem gozdu.

Izletniki jedo, pijejo, pojejo, kadijo. Iz pogovorov počasi razberemo, mestoma le zaslutimo, kakšni ljudje so, kakšni so njihovi medsebojni odnosi, kakšne zgodbe jih povezujejo. Vsak izmed njih ima svojo željo in razlog, zakaj je prišel. Za hip imamo morda celo občutek, da so stvari jasne in zelo preproste. Ponoči, ko vsi zaspijo, pa pride veliko presenečenje - dogodek. Pride nekaj, kar bo spremenilo vse. Prav VSE.