Alice in Henry si po 25 letih zakona privoščita vikend samo zase, da bi v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast. Foto: Uroš Hočevar
Alice in Henry si po 25 letih zakona privoščita vikend samo zase, da bi v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast. Foto: Uroš Hočevar
false
Namesto romantičnega in strastnega konca tedna se med zakoncema razplamtijo številna vprašanja, dvomi, očitki in vse zamolčano. Izkaže se, da sta oba postala nesrečna, otopela in nezadovoljna, ker sta pozabila na male stvari, ki so ju na začetku njunega odnosa osrečevale. Foto: Uroš Hočevar
false
S predstavo v SLG-ju Celje odpirajo novi mali oder, ki so ga uredili v prostorih nekdanje knjižnice. Mali oder bo omogočil vaje in izvajanje predstav v istem terminu na obeh odrih, kar ob dosedanjem Odrupododrom neposredno pod velikim odrom in brez zvočne izolacije ni bilo mogoče, prav tako omogoča boljše pogoje za delo in ogled predstav. Foto: Uroš Hočevar

Mali oder so odprli v prostorih nekdanje knjižnice, gledališču pa bo omogočil istočasno igranje predstav na dveh odrih, vzporedne vaje ter lažjo organizacijo dela. Dosedanji Oderpododrom, kot se je imenovala mala scena, se je namreč nahajal neposredno pod velikim odrom, brez zvočne izolacije, zato ni bilo mogoče uporabljati obeh hkrati. Selitev Odrapododrom v prostore novega malega odra, za Slovensko ljudsko gledališče Celje, eno redkih slovenskih gledališč, ki je bilo desetletja brez ločenega prostora za malo sceno, tako predstavlja bistveni premik v infrastrukturi in organizaciji dela.

Novo prizorišče bo odprla prva slovenska uprizoritev romantične komedije Michele Riml Dokler naju seks ne loči v režiji Ajde Valcl. Gre za komičen in iskren portret para srednjih let, ki poskuša obdržati svoj zakon, skupaj duhovno zrasti in hkrati ohraniti svojo individualnost.

Namesto strasti dvomi, očitki in druge neprijetne resnice
Alice in Henry si po 25 letih zakona privoščita konec tedna samo zase. Alice si želi, da bi v hotelski sobi s priročnikom Seks za telebane obudila svoje ljubezensko življenje in nekdanjo strast, vendar pa par v praksi mnogi od nasvetov postavijo v neugoden položaj, da se počutita neumno in nelagodno.

Romantični konec tedna ne poteka tako, kot si ga je zamislila Alice. Namesto strasti se med zakoncema razplamtijo številna vprašanja, dvomi, očitki in vse zamolčano. Izkaže se, da sta oba postala nesrečna, otopela in nezadovoljna, ker sta pozabila na male stvari, ki so ju na začetku njunega odnosa osrečevale, vsebino predstave povzemajo v gledališču.

Kot je povedala vodja SLG-ja Celje Tina Kos Dokler naju seks ne loči ni le lahkotna komedija, ampak odkriva številne resnice o skupnem življenju. Marsikdo bo skozi dialoge Alice in Henryja prepoznal svoja lastna vprašanja, dvome in občutke, ki se porajajo v vseh partnerskih odnosih. Tudi Alice in Henry v skupnem koncu tedna odkrijeta marsikaj novega o samih sebi, o svojem partnerju in lastnem odnosu do njunega zakona.

V predstavi nastopata Lučka Počkaj in Branko Završan. Prevod podpisuje Tina Mahkota, dramaturginja je Simona Hamer, scenografinja Jasna Vastl, kostumograf Andrej Vrhovnik, avtor glasbe Saša Lušić in lektor Jože Volk.