Foto:
Foto:
Maja Delak bo zaplesala v Galeriji mrtvih žensk.

V okviru abonmaja, na katerega se lahko prijavite še do 11. 2., bo premierno predstavljenih 7 gledaliških in plesnih predstav. V Cankarjevem domu pa so program popestrili še s tremi filmi. Ogledali si boste lahko Popolni preobrat, zmagovalni film 15. LIFF-a, film Zatoiči Japonca Takešija Kitana ter belgijski film 25 stopinj pozimi.

Patologija Mozartove osebnosti
Odrske produkcije bo 11. 2. začel Iztok Kovač, ki bo s plesno-gledališkim kolektivom Enknap v predstavi Woferl osebno razmišljal o Mozartu kot ikoni klasične glasbe. Ustvarjalci predstave so navdih črpali iz analize Mozartove osebnosti. Kot vsi umetniški geniji je bil namreč tudi Mozart žrtev ponavljajočih se napadov psihomaničnih stanj.

Boj med domišljijo in realnostjo
Za Iztokom Kovačem pa se bodo na odru Cankarjevega doma skozi leto zvrstili še številni mojstri plesnega giba in gledališke igre. Februarja bo z gledališko skupino Wax Factory gostoval multidisciplinarni umetnik Ivan Talijančić, ki bo raziskoval dimenzije vmesnega prostora med intimnostjo lastne domišljije in realnosti zunanjega sveta, aprila pa bo Dušan Teropšič v predstavi Sam v žepu predstavil lastne izkušnje, občutja in spomine.

Zaključek abonmaja ob sklepu leta
Začetek poletja bo zaznamoval Igor Sviderski. Slednji se bo na odru posvečal raziskovanju različnih pokrajin, medtem ko bo septembra Branko Potočan v predstavi Zarjavele trobente uprizoril govorico cirkusa. Za konec oktobra so snovalci abonmaja namenili produkcijo Maje Kline in Maje Delak Galerija mrtvih žensk, ki je nastala na temelju besedila Stroj Hamlet, ki ga je na papir zapisal nemški dramatik Heiner Müller, finale abonmaja pa bo v pristojnosti Roka Vevarja in njegove Kartografije celovečernih slik.