Poslušamo
(1)
New Wave Syria: Hello, Yes
New Wave Syria ali dokaz, da tudi pri nas uspevajo nekonvencionalni žanri. Foto: Cheap Tunes Recors

Dodaj v

New Wave Syria: Hello, Yes

Mavrica izredno čistih zvočnih odtenkov
17. april 2009 ob 12:23
Ljubljana - MMC RTV SLO

Že dolgo nisem slišal tako enostavno zloženega ploščka, na katerem se minimalistična elektronska podoba pretaka v mavrične zvočne odtenke, ki nagovarjajo s svojo izjemno čistostjo.

Album Hello, Yes, ki ga podpisuje domači duet New Wave Syria, je najboljši dokaz, da nekateri nekonvencionalni elektronski žanri nujno ne zaobidejo naše podalpske glasbene scene. Pravzaprav bi si upal trditi, da so New Wave Syria in z njim združljiva imena iz založbe Cheap Tunes Records, pri nas glasbena scena zase. New Wave Syria se na trenutke slišijo kot derivat trdo corovskega izbruha Peaches, spet drugič kot najbolj fin ambientalni mozaik skupin Mogwai in Aphex Twin, na koncu pa presenetijo z lo-fi nevrozo velemesta iz najboljših dneh Add N To (X).

Toda te primerjave so le usmerjanje za bolj poglobljeno poslušanje ploščka Hello, Yes, ki elektronskem popartizmu kaže poti strojnega razvoja in se ne zmeni za ustaljene elektronske normative ali izlizane klišeje. Morda se duet New Wave Syria takšnem zvočno-liričnemu navdihu lahko zahvalijo zaradi svoje rockovske preteklosti? Toda to ni niti pomembno.

Ocena: 4, piše: Miroslav Akrapović.

Prijavi napako
Komentarji
zrakoplov
# 17.04.2009 ob 14:35
Tale komad je kar zanimiv! Keep on creating!!
Glasbene recenzije
link
Poslušamo: Taša - Panta Rei
1
27. avgust 2017 ob 11:13 Prijetna za poslušanje, prav res. Nežna, mehka in kljub slogovni hiperkorektnosti dovolj barvita, da poslušalke in poslušalce predrami in prevzame.
Več novic ...
Kazalo