Priporočamo
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 3.3 od 14 glasov Ocenite to novico!
Andre Rieu
Nizozemski zvezdniški violinist Andre Rieu bo z Orkestrom Johanna Straussa v Dvorani Stožice nastopil 14. junija 2017. Foto: EPA
Andre Rieu
Koncert Andreja Rieua z Orkestrom Johanna Straussa v Amsterdamu pred tremi leti. Foto: EPA

Kralj valčka našega časa Andre Rieu čez nekaj dni prvič v Sloveniji

Koncert zvezdniškega violinista v Dvorani Stožice
25. december 2016 ob 13:11,
zadnji poseg: 9. junij 2017 ob 14:20
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Nizozemski violinist Andre Rieu, ki se ponaša z več kot 40 milijoni prodanih albumov in mu je po svetu do danes na koncertih prisluhnilo že okoli 10 milijonov ljudi iz 36 držav, bo 14. junija nastopil v Sloveniji.

V Dvorani Stožice se bo slovenskemu občinstvu predstavil prvič in tudi na ljubljanskem koncertu ga bo spremljal zvesti Orkester Johanna Straussa. V prihodnjih mesecih se bo sicer v sklopu aktualne turneje mudil v Veliki Britaniji in po več evropskih državah.

Preigravanje največjih glasbenih uspešnic
Rieu, ki ga imajo nekateri za sodobnega Johanna Straussa, je mednarodno slavljen kot kralj valčka našega časa. Svoje sanje je začel živeti leta 1994 in odtlej je s svojim orkestrom prepotoval ves svet. Njegov program je sestavljen iz največjih glasbenih uspešnic iz filmov, muzikalov in oper, najlepših valčkov, pa tudi iz skladb iz zakladnice popa in rocka.

V avstralskem Melbournu je odigral svoj najbolj obiskani koncert, saj mu je tam prisluhnilo 38 tisoč ljudi. Vsa odrska oprema, kostumi in glasbila so pripravljeni v štirih kompletih, s čimer njegova produkcija zagotavlja nemotene hitre premike po svetu, še posebej v primeru turnej, ki se hitro selijo med celinami. Njegovi številni albumi so redno uvrščeni v sam vrh britanskih lestvic, v karieri pa mu je uspelo 30-krat prejeti pohvalo za najbolje prodajan album.

Sledenje intuiciji, prečenje meja
"Odločitve bi morali sprejemati s srcem, ne z razumom. Ljudje me pogosto sprašujejo, kako se odločam, kaj bom izvajal - gre za čisto intuicijo. Ljubim Johanna Straussa, a Andrew Lloyd Weber in Bruce Springsteen me prav tako vznemirjata. Morali bi se nehati omejevati s kategoriziranjem in postavljanjem meja - ne le v navezavi z glasbo, ampak na splošno, v naših življenjih," so njegove besede povzeli organizatorji ljubljanskega koncerta.

P. G.
Prijavi napako
Komentarji
esspero
# 25.12.2016 ob 15:44
Ta človek je neverjeten. prava paša za oči in za ušesa. Glasbenice so vse oblečene v unikatne obleke iz 19 stoletja , odrska scenografija in vse ostalo je na največjem nivoju , pravi spektakel. Ne zamudite tega koncerta , to je najboljše kar vam se lahko zgodi v življenju.!
Deprofundis
# 25.12.2016 ob 15:54
Pa da ne omenjamo izvrstnega izbora glazbe, tiste najlepšejše, ki prav zapoje srcu! Pa zdi se mi tudi, da so Stožice prav idealne za takšen spektakel. V Cankarjevem domu je polno nekih koncertov s težko razumljivo muziko, neke sodobne skladbe, brez pravih melodij, vse razštelano, tole res ne paše tam.
esspero
# 25.12.2016 ob 20:52
štajerc64@ Imaš prav , na žalost je pač tako. Toda lahko je drugače , če obstaja nacionalni kulturni interes da se pripelje tiste na vrhuncu kariere.To pa je povezano z denarjem..... Karta za Pavarottija je koštala 300 takratnih nemških mark za CD. Kupovale so jih firme , le malo ostali.V Cankarju je bilo od 1200 sedišč 200 praznih.To vse pove. Kot sem že omenil ima REU izjemno drago opremo in če hoče ustvariti blišč in prestiž to ogromno stane.Vendar je vreden vsakega evra , zagotovo.!
Rotrolatte
# 26.12.2016 ob 09:16
Kje bo mogoče/je mogoče kupiti vstopnice? :) Podarim mami za rojstni dan. Enkrat je že bila v Avstriji in je rekla, da se ga ne naveliča, da bi šla spet :D
ucenec
# 26.12.2016 ob 22:25
Obrtniško dovršeno u nulo. Ampak taki so tudi vrtni palčki.
Aeda
# 26.12.2016 ob 10:25
Gospod je res zelo spreten prodajalec bolj ali manj kičastih koncertov, če računamo na njegovo starost (67 let), pa kapo dol!
Kdor želi kupiti vstopnice, naj vpiše v iskalnik njegovo ime in priimek, bo takoj našel spletno stran...
gigi76
# 26.12.2016 ob 08:26
Tip je car..jest grem sigurno, se že nekaj časa odpravljam v tujino na njegov koncert, no sedaj pa ne bo treba, čeprav je scena na prostem, čisto nekaj drugega, pa še dvorana Stožice je akustično zanič, za to glasbo pa sploh.
windmaster
# 26.12.2016 ob 19:18
Verjetno najbolj karizmatičen glasbenik trenutno na svetu.
Bil sem že na dveh njegovih koncertih in tudi tega v Ljubljani zagotovo ne bom zamudil!
Toplo priporočam!
štajerc64
# 25.12.2016 ob 17:26
Je kočno našel nekoga, ki mu še lahko zaračuna svoje " vrhunsko" umetništvo.
Tudi starajoči pavarotti nas je našel šele ko je bil bolj proti koncu.
Amak, novac ne smrdi.
Kazalo