Polono Tratnik privlačijo vprašanja o sodobni biotehnologiji. Foto:
Polono Tratnik privlačijo vprašanja o sodobni biotehnologiji. Foto:

Projekt Lasje problematizira odnos sodobnega človeka do poraščenosti. Medtem ko so bujni in zdravi lasje simbol erotičnosti in mladosti, pa vlada skoraj panični strah pred pretirano poraščenostjo drugih delov telesa.

Gojenje umetnih las
Tratnikova je ob pomoči Zavoda za transfuzijsko medicino in podjetja, ki izdeluje laboratorijsko opremo, izdelala neke vrste toplo gredo za gojenje dlakavih izrastkov in tako izvorno del človekovega telesa vzgojila v umetnem okolju.

Povsod navzoča biotehnologija
Področje biološke tehnologije Tratnikovo privlači že nekaj let. Ravno inovacije na področju biologije in genetike temeljno spreminjajo vsa področja vsakdanjika sodobnega človeka in mu omogočajo, da celo sam manipulira z biološkimi parametri, ki so v preteklosti veljali za nespremenljive.

To velja predvsem za postopke za zaustavljanje staranja, izbiro načina produkcije potomcev ali njeno preprečevanje. Tudi če se ne spuščamo v tako drastične posege našega življenja, pa smo s sodobno biotehnologijo soočeni že takrat, ko se odločamo, kakšno hrano bomo kupili v trgovini.