Je higiena podvržena družbenim in kulturnim normativom? Foto:
Je higiena podvržena družbenim in kulturnim normativom? Foto:

Na razstavi, ki si jo lahko ogledate do 22. julija, so predstavljena dela 14 umetnikov, med katerimi so tudi Polona Tratnik, Tadej Pogačar, Lada Cerar in Sašo Sedlaček, Mirjam Marussig, Maja Licul ter Martin Bricelj.

Osrednja tema razstave in projekta je osebna higiena, ki so jo tečajniki raziskovali na več ravneh - kot telesno, moralno ali mentalno higieno. V okviru pripravljanja razstave pa so raziskovali tudi, koliko je higiena podvržena družbenim in kulturnim normativom.

Sodobna slovenska umetnost
Tečajniki, ki so delovali pod mentorstvom kustosinje Likovnega salona Celje Nevenke Šivavec in likovnega umetnika in publicista Alena Ožbolta, so koncept razstave oblikovali na podlagi raziskovanja slovenskega umetnostnega prostora v zadnjih desetih letih, obenem pa so poskusili tudi prečistiti, argumentirati in prilagajati svoja stališča, ki izhajajo iz njihovih različnih izkušenj in znanj.

Tečaj za kustose vsako leto prirpravlja SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana, ki že osmo leto vodi šolo za sodobno umetnost Svet umetnosti.