Foto:
Foto:
Veronika Klančnik: Int/ext Hotel California, 2004

Na razstavi Breakthrough sodelujejo tudi štirje slovenski umetniki in umetnice. V družbi mladih umetnikov iz desetih pridruženih držav članic Evropske unije se na razstavi predstavljajo Grega Tao Vrhovec Sambolec, Vesna Bukovec, Polona Tratnik in Tomaž Grom.

Eden od ciljev razstave je prikaz najzanimivejših projektov iz področja sodobne umetnosti, ki se povezujejo z bodisi drugimi disciplinami ali novomedijskimi strategijami. Kustosinji slovenske selekcije sta Bojana Kunst in Nataša Petrešin. Razstava bo na ogled v razstavnem prostoru cerkve Grote Kerk.

Dobrodošli v hotelu California
V Ženevi se s projektom INT/EXT. Hotel California predstavlja slovenska ustvarjalka Veronika Klančnik.

Projekt se tematsko navezuje na stanovanjsko krizo, ki vlada v Ženevi in na kulturo skvotanja.
Klančnikova je v sodelovanju s fotografoma Lijem Weingerlom in Fabienom Pontom izvedla začasno umetniško intervencijo na fasado bivšega hotela California, ki je od leta 2001 spremenjen v skvot.

Fotografije prikazujejo notranjost hotelskih sob, ki so opremljene v skladu z okusom in možnostmi vsakega prebivalca. Po besedah Klančnikove se naslov projekta, napis in fotografije poigravajo z dvojicami znotraj/zunaj in polno/prazno ter opozarjajo na krhkost prostorov, v katerih bivamo, sob, ki se zdijo tako varne in domače, a lahko izginejo od danes do jutri.

Fotografije bodo na fasadi hotela na ogled do konca avgusta, ko bodo skvot izselili.