Kultura - Zgodbe
O filmskih premierah v slovenskih kinematografih vas obveščata recenzenta Uroš Šetina in Slavko Jerič.
Filmska recenzija: Tomb Raider Že kar precej oddaljenega leta 2001 se je v čevlje Lare Croft, ali bolje rečeno v njene mične obline, vživela seksapilna Angelina Jolie in kljub mlačnemu kritiškemu sprejemu dovolj navdušila ...
10
Filmska recenzija: Jaz, Tonya Jaz, Tonya je inteligenten, pronicljiv film, ki sočni škandal z naslovnic tabloidov – kako je Tonya Harding obračunala s svojo olimpijsko tekmico Nancy Kerrigan - preuči z današnje perspektive ...
8
Filmska recenzija: Rdeči vrabec Po tvegani provokaciji filma mati! se Jennifer Lawrence, najbrž največja zvezdnica svoje generacije, vrača v vohunski drami.
22
Fantomska nit Naj vas ne preslepi to, da je Daniel Day-Lewis v Fantomski niti videti kot starejša različica Newlanda Archerja, nežnega džentelmena, ki je v Času nedolžnosti koprnel za nedosegljivo ljubeznijo.
11
Črni panter Bi zgodovinski mejnik, ki ga je zakoličila premiera blockbusterja Črni panter , še imel takšno težo, če bi bil film sam po sebi čisto zanič?
51
Zadnji ledeni lovci Zadnji ledeni lovci so filmski testament nadarjenega fotografa in dokumentarista, veliko prezgodaj umrlega Jureta Breceljnika.
5
Petdeset odtenkov svobode V retrospektivi je skoraj smešno, kakšen cirkus je še leta 2015 svet zganjal okrog t. i. pornografije za mamice, ki naj bi jo utelešala trilogija Petdeset odtenkov sive.
23
Ves denar sveta Če je Ridley Scott še lani v Zavezi proučeval parazitske, smrtonosne sorte Nezemljanov, se tokrat ukvarja z drugačnimi "vesoljci": ekscesno bogati posamezniki in rodbine so, kot nam pove v uvodnih ...
15
Filmska recenzija: Lunapark 48. film v maratonski karieri Woodyja Allena, Lunapark , je eden redkih, ki niti pogojno ne sodijo v žanr komedije.
23
Filmska recenzija: Zamolčani dokumenti Steven Spielberg v Zamolčanih dokumentih išče vzporednice med Nixonovo in Trumpovo administracijo.
10
Filmska recenzija: Krčenje Alexander Payne, veliki portretist ameriškega srednjega razreda, v satiri kapitalizma Krčenje pokaže, kaj bi se zgodilo, če bi ljudje dobili nov, svež "izvod" svojega starega planeta, ki smo ga že ...
8
Filmska recenzija: Velika igra Velika igra je hiša, v kateri tri od štirih vogalov podpira Jessica Chastain, a marsikoga bo v kino spravil podatek, da je pred nami režijski prvenec Aarona Sorkina, najbolj iskanega (in najbrž ...
5
Filmska recenzija: Največji šovmen Če se vam kolca po praznikih, lahko v kinodvoranah še ujamete Največjega šovmena, tradicionalni muzikal stare šole, namenoma posnet za najširše množice - prek petja in plesa na najbolj omleden, ...
11
Filmska recenzija: Ljubezen na prvo bolezen Naj vas sladkobni poslovenjeni naslov ne odvrne.
3
Filmska recenzija: Kabinet čudes François Truffaut je nekoč rekel, da v kino pobegnemo, ko z življenjem nismo zadovoljni, in avtorji filma Kabinet čudes bi se z njim zagotovo strinjali.
Filmska recenzija: Vojna zvezd - Poslednji jedi "Naša prava vrednost je v tem, kar bodo postali tisti, ki nas bodo nasledili." Nekaj takega zgubani, stari modrec položi na srce prijatelju v Poslednjem jediju.
53
Filmska recenzija: Ivan Prav gotovo drži, da take junakinje, kot jo v Ivanu upodobi Maruša Majer, v slovenskem filmu še ni bilo.
20
Filmska recenzija: Liga pravičnih Po štiriletnem stopnjevanju napetosti, ki se je začelo z Možem iz jekla , je četica DC-jevih superjunakov končno dočakala veliki trenutek, ki naj bi jih postavil ob bok Marvelovim Maščevalcem: prvi ...
23
Ognjišče: islandska drama o prvi ljubezni, ki je navdušila občinstvo Liffa Po izredno tesnem boju in preobratu v zadnji etapi je s povprečno oceno občinstva 4,79 v "tekmovanju priljubljenosti" na Liffu zmagala islandska drama Ognjišče.
7
Liffe: Trije plakati pred mestom Trije plakati pred mestom so na prvi pogled tiste vrste "navdihujoči" film o osebnostni rasti in spravi, s kakršnimi nas Hollywood vsako leto pita v odštevanju do oskarjev.
3
Gledamo
link
Filmska recenzija: Zaljubljen v mojo ženo
1
15. oktober 2018 ob 17:55 Daniel, urednik v poznih srednjih letih, sreča prijatelja Patricka, ki se je pred kratkim ločil zaradi pol mlajše Emme.
Več novic ...
Filmske recenzije
A B C Č D E F G H I
J K L M N O P Q R S
Š T U V W X Y Z Ž 0-9
Kazalo